kia-bestverkochte-automerk-van-nederland-2022-hero-mobiel

Kia bestverkochte automerk van Nederland in 2022

Kia groeit hard onder uitdagende marktomstandigheden.

Kia bestverkochte automerk van Nederland in 2022

Kia heeft in het afgelopen jaar een behoorlijke prestatie geleverd, waar vele anderen automerken moesten inleveren met de verkoopcijfers wist Kia ondanks de moeilijke marktomstandigheden te groeien. Kia wist zelfs zo hard te groeien dat het in 2022 het bestverkochte automerk van Nederland is geworden! Tot op heden stond Volkswagen op de eerste plek sinds 2005, maar Kia heeft dit jaar laten zien dat het een serieuze concurrent is geworden op de Nederlandse automarkt.

Kia presteerde vorig jaar sterk in zowel de zakelijke als particuliere markt, met populaire modellen zoals de Picanto, Niro, nieuwe Ceed-familie en de nieuwe Sportage. Een belangrijke succesfactor voor het merk is het snel groeiende aanbod van volledig elektrische modellen, waaronder de succesvolle en de populaire Kia EV6, die werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022.

De succesfactoren van Kia

Maar wat heeft Kia gedaan om het bestverkochte automerk van Nederland te worden? De populariteit van Kia onder Nederlandse autokopers lijkt te liggen in het uitgebreide modelaanbod van het merk. Of het nu gaat om compacte stadsauto's, ruime familieauto's of zuinige hybrides, Kia heeft voor ieder wat wils. Ook de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Kia's wordt door veel consumenten als een belangrijk pluspunt gezien. Ook heeft Kia ook geïnvesteerd in duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt voor consumenten. Dit blijkt uit de populariteit van de elektrische modellen zoals de Niro EV en de EV6 waarbij de laatst genoemde zelfs wereldwijd is bekroond tot Auto van het Jaar 2022.