wensink-service-laadoplossingen-hero-mobiel

Laadoplossingen

Om ook elektrisch zorgeloos onderweg te zijn

Elektrische totaaloplossing, voor thuis of onderweg.

Wensink zorgt ervoor dat u aangenaam onderweg bent! Ook als het gaat om elektrische mobiliteit. We zijn graag uw partner in mobiliteit en doordat wij vele jaren ervaring hebben in deze branche zijn we daar ook uitstekend toe in staat. Wensink helpt u graag met een laadoplossing op maat en u kunt rekenen op de beste service, ook als u uw voertuig niet bij Wensink heeft aangeschaft. Wel zo aangenaam!

Wensink heeft voor u de beschikking over de volgende laadstations:

De laadpaal; compleet bij u thuis of op de zaak geïnstalleerd 

Wanneer u via Wensink een laadoplossing aanschaft, regelen wij in samenwerking met onze installateur, dat uw gewenste situatie en behoefte wordt gerealiseerd. Wilt u de laadpaal aan de muur of op een paal laten monteren? Wij regelen dit voor u. Ook heeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de Wensink Laadpas. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder. 

In 7 stappen naar uw elektrische totaaloplossing

1. Uw wensen en behoeften

We voorzien u graag met alle informatie die u nodig heeft om de stap naar elektrisch rijden te maken en helpen u met het in kaart brengen van uw wensen en behoeften omtrent een elektrische totaaloplossing.

2. Wij bellen u

Wij bellen u binnen 48 uur om uw wensen en behoeften door te nemen. Ook beantwoorden wij al uw vragen om vervolgens uw schouwing aan te vragen.

3. Schouwing

We kijken on- of online met u mee wat er nodig is om de laadpaal te plaatsen. Dient uw meterkast bijvoorbeeld verzwaard te worden of hoeveel meter graafwerk is er nodig om de laadpaal te kunnen plaatsen? Vragen waar wij u allemaal antwoordt op kunnen geven.

4. U ontvangt een offerte

U ontvangt een op maat gemaakte offerte die aansluit bij uw wensen en behoeften. Zodra wij van u een akkoord van de offerte hebben ontvangen, gaan wij direct aan de slag voor de installatie van uw toekomstige laadpaal.

5. U ontvangt een laadpas

Zodra de offerte is geaccordeerd, ontvangt u direct een laadpas. Met onze laadabonnementen beschikt u over het grootste publieke laadnetwerk van Europa. En dat tegen de laagste prijs! 

6. Installatie laadpaal

De laadpaal wordt geïnstalleerd naar uw wensen en behoeften. Ook wordt de laadpaal direct geactiveerd zodat u na de installatie meteen gebruik kunt maken van uw laadpaal. Wel zo handig en aangenaam!

7. Klaar om te laden!

U heeft een laadpaal en een laadpas. U bent klaar om zorgeloos te genieten van uw elektrische auto.

Wensink laadpas; voor het laden bij publieke laadpalen

Wanneer u elektrisch rijdt, is een laadpas noodzakelijk om uw auto ook weer op te laden. Wensink verzorgt ook uw laadpas. Wel zo eenvoudig, want u kunt met de Wensink laadpas terecht bij alle laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. Met de Wensink laadpas heeft u in Europa een dekking van 90%. Dat betekent dat er altijd een laadpaal in de buurt is waar u terecht kunt! Een Wensink laadpas kost € 3,99 per maand.

Heeft u een laadpas aangevraagd? Dan ontvangt u die binnen twee werkdagen op uw deurmat. Let op: u moet uw laadpas nog wel even activeren voordat u hem kan gebruiken.

wensink-laadpas

Kosten van een laadpaal

Wij houden van transparantie, u toch ook?

Stel, u ziet een vliegticket naar New York voor € 300,-. Vliegensvlug wilt u de boeking compleet maken, want deze vlucht wilt u niet missen. Tijdens het boeken komt u erachter dat er nog een koffer bijgeboekt moet worden met een compensatie omdat u op zaterdag vliegt. Ook mag u extra betalen omdat u uw ticket met een credit card gaat afrekenen en de extra kosten zijn in totaal € 135,-. Daar wordt u niet blij van, toch? Daarom zijn wij graag transparant over de prijzen van onze elektrische totaaloplossing zodat u achteraf niet voor onaangename financiële verassingen komt te staan. 

Laadoplossingen-slider-1

Laadpaal

LaadpaalPrijzen
Alfen S Line€ 1.330,-
Alfen Pro Line€ 1.750,-

Installatie pakket

Onze installatie bestaat uit het volgende handelingen:

 • Graven 1 meter bij doorvoer meterkast + aanpassen bekabeling tot 4 meter
 • Leveren en monteren 1 aardlekautomat + 2 kabels
 • Boren sparingen in fundatie en muur
 • Levering en plaatsing van opbouwwerk meter
 • Leveren en plaatsen uitbreidingskast 4 of 6 modules
 • Plaatsen hoofdschakelaar
 • Montage laadpunt
 • Online brengen laadpunt

Totale kosten installatiepakket € 855,-

Extra graafwerk

Er kan extra graafwerk nodig zijn, indien uw meterkast wat verder van het installatie punt van uw laadpaal begeeft. De kosten hiervan bedragen € 50,- per extra meter.

Verzwaring meterkast

Ook kan het zijn dat er verzwaring van de meterkast plaatsvindt, als je van een fase 1 naar fase 3 aansluiting gaat. De kosten hiervoor bedragen € 270,-.

Service abonnement

Tenslotte bieden wij een service abonnement aan. Met dit service abonnement kunnen we op afstand de afgenomen elektriciteit bij het laadpunt aflezen. We kunnen dit direct factureren en de vergoeding hiervan verwerken. Daarnaast verbinden we het laadpunt om eventuele storingen op afstand te verhelpen en software updates uit te voeren. De kosten hiervan bedragen € 8,99 per maand.

 

Onze prijzen zijn altijd inclusief laadpaal, installatie en laaddiensten.

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een eigen laadpaal aan huis of bij de zaak nodig?

Er zijn een aantal voordelen, zoals:

 • Goedkoper laden
 • Standaard stekker is niet toereikend
 • Sneller laden
 • Praktisch, altijd opgeladen vertrekken
Hoe vraag ik een laadpaal aan bij Wensink?

Vraag gemakkelijk en snel online een offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hoe zit het met onderhoud aan de laadpaal?

Uw laadpaal heeft niet met een vaste interval onderhoud nodig. Wel is het van belang om de laadpaal netjes en schoon te houden.

Wat is het voordeel van een laadoplossing bij Wensink?

Uiteraard kunt u rekenen op de beste service. We zijn graag uw partner in mobiliteit, dankzij vele jaren automotive-ervaring zijn we daar ook uitstekend toe in staat.

Krijg ik subsidie voor het plaatsen van een laadpaal?

Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor de particuliere aanschaf van een laadpaal.

Ik heb geen (bedrijfs)auto van Wensink, zijn de laadoplossingen van Wensink ook voor mij inzetbaar?

Zeker, onze laadoplossingen leveren we aan alle particuliere of zakelijke afnemers. Ongeacht of u een auto van Wensink rijdt.

Hoe gaat het werken met een laadpaal als ik in een tussenwoning woon met een stoep voor de deur?

Dat verschilt per gemeente. Bij de ene gemeente is het verboden, bij de andere is het toegestaan, maar dan wel vaak onder bepaalde voorwaarden. Dan is bijvoorbeeld een kabelgoot verplicht. Verder bestaat er natuurlijk het risico van aansprakelijkheid als een voorbijganger struikelt over zo’n kabel. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Mijn vraag staat er niet bij, hoe kan ik in contact komen met jullie?

We staan voor u klaar, neem gerust contact met ons op. Op deze pagina vindt u onze contactgegevens.