kennisbank-winter-tips-auto-hero-mobiel

5 Wintertips voor uw auto

Veilig de winter door met deze handige tips

Aangenaam op pad in de winter

Lagere temperaturen, kortere dagen en gladde wegen. Ieder jaar breekt op 21 december de winter aan. Met temperaturen onder nul is het heel verleidelijk om de auto voor te verwarmen, terwijl u binnen nog even van uw kopje warme koffie geniet. Dit is echter niet heel goed voor uw motor. Wat u wél kunt doen? Wij zetten 5 slimme winter hacks voor u op een rij:

  1. Gebruik de airco en de achterruitverwarming
  2. Behandel uw portiersloten met kruipolie
  3. Houdt uw ijskrabber bij de hand
  4. Vet de rubbers van uw portieren in
  5. Gebruik bij vorst geen handrem

Zeker weten dat uw voertuig winterklaar is?

1. Gebruik de airco en achterruitverwarming

Beslagen ramen zijn een veelvoorkomend probleem in de winter. Bij koud en regenachtig weer is het daarom slim om zowel de airco als de achterruitverwarming aan te zetten. De frisse lucht voorkomt namelijk dat uw autoruiten beslaan tijdens het rijden. Zo houdt u goed zicht op de weg voor én achter u.

winter-tips-kennisbank-slot

2. Behandel uw portiersloten met kruipolie of siliconenspray

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Door de sloten van uw auto preventief te behandelen met siliconenspray of kruipolie voorkomt u dat ze vastvriezen. Mocht uw slot toch vastgevroren zijn dan kunt u het beste slotontdooier gebruiken.

3. Houdt uw ijskrabber bij de hand

Dat klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar de ouderwetse ijskrabber is nog altijd dé manier om ijs van uw autoruiten te verwijderen. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik GEEN heet water om uw ruiten te ontdooien. Door het grote temperatuurverschil kan de ruit barsten.
 

4.  Zorg dat uw rubbers ingevet zijn

Deuren die niet open gaan… een bekend winterprobleem. Dit is eenvoudig te voorkomen door de rubbers van de portieren in te vetten met vaseline, een vettige spray of talkpoeder. Zijn de portieren toch vastgevroren? Trek er niet te hard aan, maar duw het portier eerst wat beter dicht. Zo breekt u het laagje ijs en voorkomt u dat u de rubbers beschadigt.

winter-auto-sneeuw-slider

5. En de laatste tip, gebruik bij vorst geen handrem!

De handrem kan, zeker bij extreme kou, vastvriezen. Beter is om de auto in P of in de eerste versnelling te laten staan.