kia-ev9-world-car-of-the-year-hero-mobiel

Kia EV9 wint World Car of the Year én World Electric Vehicle 2024

Ontdek waarom de Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024'.

Kia EV9 wint de titel 'Beste Auto ter Wereld 2024'

Bij de World Car Awards 2024 heeft de Kia EV9 een buitengewone prestatie geleverd door zowel de titel World Car of the Year als World Electric Vehicle in de wacht te slepen. Dit opmerkelijke succes werd bekendgemaakt tijdens de New York Auto Show, waar de Kia EV9 de wereld verbaasde met zijn innovatieve design, ruime 7-zits interieur en concurrerende prijs.

De jury van de World Car Awards, bestaande uit 100 toonaangevende autojournalisten uit 29 landen, roemt de EV9 om zijn innovatieve design, ruime 7-zits interieur en aantrekkelijke prijskaartje. Gebaseerd op het E-GMP-platform, is de EV9 de eerste Kia die is uitgerust met batterijtechnologie van de vierde generatie, wat resulteert in nog betere prestaties.

De EV9 voegt deze twee prestigieuze titels toe aan een al indrukwekkende lijst van onderscheidingen. Sinds zijn lancering in 2023 is de grote elektrische SUV met drie zitrijen bekroond tot 'World's Best Car for 2024' door de jury van de  Women’s Worldwide Car of the Year en is het uitgeroepen tot North American Utility Vehicle of the Year. Ook ontving de EV9 onlangs de 'Gold' award bij de iF Design Awards 2024, waarbij het Ki’-infotainmentsysteem een speciale erkenning kreeg.

 

kia-ev9-world-car-of-the-year-slider-4

Met de Kia EV9 als World Car of the Year en World Electric Vehicle 2024, blijft Kia zijn positie als een voorloper in de elektrische voertuigmarkt versterken.

Interesse in de Kia EV9?