kia-ev9-wint-worlds-best-car-hero-mobiel

Kia EV9 is 'World's Best Car for 2024'

Ontdek waarom de Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024'

Kia EV9 wint de titel 'Beste Auto ter Wereld 2024'

De Kia EV9 heeft de felbegeerde titel 'Beste Auto ter Wereld 2024' veroverd tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) Awards. Deze bekroning volgt na een grondige selectie door 75 vrouwelijke autojournalisten uit maar liefst 52 landen over de hele wereld.

De jury was unaniem in haar lof voor de EV9, die zich onderscheidde van maar liefst 62 andere concurrenten. Met zijn baanbrekende design, geavanceerde technologie en opmerkelijke veelzijdigheid heeft de EV9 nieuwe maatstaven gezet in het segment van elektrische SUV's. De EV9 biedt ruimte aan zeven inzittenden en overtreft verwachtingen met zijn innovatieve features en gezinsvriendelijke interieur. De jury prees met name de uitmuntende aerodynamica en efficiency, wat de rijervaring naar nieuwe hoogten tilt.

Als vlaggenschip van Kia's groeiende reeks elektrische modellen, markeert de EV9 een belangrijke stap in het streven van het merk naar duurzame mobiliteit. Het is de eerste Kia die een geavanceerde laadtechnologie biedt voor Vehicle-to-Home (V2H), Vehicle-to-Grid (V2G) en Vehicle-to-Vehicle (V2V) laden. Met de introductie van Kia Charge in Nederland kunnen deze innovatieve functies naadloos worden geïntegreerd met een scala aan laadservices, zowel thuis als onderweg.

kia-ev9-wint-worlds-best-car-slider-6

Deze recente onderscheiding voegt zich bij een indrukwekkende lijst van erkenningen voor de EV9, waaronder zijn eerdere nominatie als finalist voor de World Car Awards 2024. Eerder werd de SUV bekroond met het prestigieuze Gouden Stuurwiel 2023 in de categorie 'Gezinsauto's', benoemd tot Duitse luxeauto van het jaar 2024 en uitgeroepen tot UK Car of the Year 2024.

Met zijn overweldigende succes bij zowel critici als consumenten, blijft de Kia EV9 een symbool van innovatie en vooruitgang in de wereld van elektrische voertuigen.

Interesse in de Kia EV9?