dakkoffer-hero-image-mobile

Het gemak van een dakkoffer

Gemak, ruimtebesparing en extra opslag: de voordelen van een dakkoffer

Waarom een dakkoffer voor je auto een slimme keuze is

Een dakkoffer is erg praktisch, omdat u meer bagageruimte creëert. Zeker wanneer u met meerdere personen weg gaat. Hoe gaat u alle spullen meenemen en passagiers vervoeren? Met een dakkoffer kunt u meer bagage kwijt en blijft uw auto ook schoner van binnen.  

U kunt van alles kwijt in een dakkoffer. Misschien zoekt u een dakkoffer om uw ski’s in kwijt te kunnen of koffers voor als u op vakantie gaat. In dakkoffer kan echt voor alles handig zijn. Maar u weet niet welke dakkoffer past op uw auto? 

De meest praktische informatie vermelden we voor u in dit artikel. 
 

 1. Aangenaam onderweg met meer bagageruimte
 2. Welke dakkoffer is geschikt voor uw auto?
 3. Wat kost een dakkoffer?
 4. Het monteren van een dakkoffer
 5. Een dakkoffer op een elektrische auto
 6. Veelgestelde vragen

Aangenaam onderweg met meer bagageruimte

Een dakkoffer helpt u om meer spullen mee te nemen op vakantie dan er in uw auto passen. Door een extra ruimte op het dak van uw auto, kunt u uw spullen gemakkelijk verdelen. Het is afhankelijk aan onder andere hoeveel bagage u wilt meenemen, welke dakkoffer u nodig heeft. Een ding is zeker, het maakt u reis een stuk aangenamer als u veel spullen wilt meenemen. 

dakkoffer-slider

Welke dakkoffer is geschikt voor uw auto?

Iedere dakkoffer is geschikt voor uw auto, echter heeft u voor het bevestigen van een dakkoffer wel dak dragers nodig. Een dak drager bevestigt u aan de dakrails van uw auto. Heeft u geen dak rails op uw auto? Dan zijn er ook systemen waardoor de dakdragers in de deuropening bevestigt kunnen worden. 

Elke auto heeft een unieke vorm dak rails. Let dus heel goed op bij het kopen van een dak rails of deze wel geschikt is voor het merk en model auto dat u rijdt. Als u de juiste dak drager voor uw auto heeft gevonden, dan is het vinden van de juiste dakkoffer makkelijk. Dakkoffers passen namelijk op bijna iedere dak drager. Doordat ze verstelbaar zijn sluiten ze bijna op iedere dak drager. Mocht u een dakkoffer gaan aankopen wordt er altijd vermeld welke afmetingen uw dak drager moet zijn. Let hier goed op. 

Als u een dakkoffer uitzoekt, kunt u dit doen aan de hand van uw kenteken. Zo vindt u altijd de juiste dakkoffer bij uw auto. 

 

4 handige tips

Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we 4 handige tips op een rij gezet waar u op kan letten bij het aanschaffen van een dakkoffer. 

 1. Controleer in uw documenten welke last het dak van uw auto mag dragen.
 2. Kies het volume van een dakkoffer op uw behoeften. Wilt u een grote reistas meenemen? Dan mag u rekening houden met een dakkoffer van 200 liter.
 3. Kies de lengte van uw dakkoffer op uw behoeften. Wilt u ski’s meenemen? Dan dient u een grotere dakkoffer te nemen dan als u alleen een tas wilt meenemen.
 4. Er zijn dakkoffers die aan een zijde open gaan, maar ook die aan beide zijden geopend kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat u altijd kan in- en uitladen aan de kant van de stoep.
   

Wat kost een dakkoffer?

De kosten van een dakkoffer kunnen heel erg variëren. Wij begrijpen dat u graag wilt weten waar u rekening mee mag houden. Hieronder vind u een overzicht van verschillende merken dakkoffers met een vanaf prijs*. 

MerkLiter**Vanaf prijs
Thule400€ 419,-
Hapro350€ 189,-
Yakima400€ 469,-
Twinny Load370€ 259,-
Atera380€ 507,50
Mercedes-Benz400€ 699,-
Ford370€ 302,-
Kia390€ 459,-

*De vanaf prijs is berekent op een van de goedkopere modellen en zijn exclusief eventuele verzendkosten.
** Helaas hanteren veel merken verschillende inhouden, daarom is het lastig een exacte vergelijking te maken qua aantal liters ten opzichte van een vanaf prijs.

 

Hoe monteert u uw dakkoffer?

Het monteren van een dakkoffer is eenvoudig, zeker als uw auto al beschikt over dakdragers. Dan plaatst u daar uw dakkoffer op en klikt u hem vast. Dit doet u binnen twee minuten. 

Heeft uw auto nog geen standaard dakdragers? Geen paniek, dan plaatst eerst deze erop. Die dient u te bevestigen in de deuropening en daarna klikt u uw dakkoffer erop. 

Er zijn enkele punten waar u rekening mee dient te houden, namelijk:

 • Monteer uw dakkoffer zoveel mogelijk in het midden op de dakdragers. Zo verdeelt u het gewicht het gelijkwaardigst.
 • Houd bij het monteren rekening met de achterklep van uw auto. Deze wilt u nog wel volledig kunnen openen.
 • Als u uw dakkoffer heeft gemonteerd, rij een rondje in de wijk. Controleer daarna of de dakkoffer nog steeds goed vast zit aan uw auto.
 • Zorg ervoor dat uw lading in uw dakkoffer niet kan schuiven tijdens het rijden.
 • Houd er rekening mee dat de totale hoogte van uw auto groter is met een dakkoffer. Zeker wanneer u wilt parkeren in een parkeergarage. 
   
dakkoffer-slide-2

Een dakkoffer op een elektrische auto

Het is mogelijk om een dakkoffer op uw elektrische auto te plaatsen, echter heeft dit wel enkele consequenties. 

Een dakkoffer kan zorgen voor tot een 30% hoger stroomverbruik. Uw auto wordt zwaarder door een dakkoffer en hoe lichter uw elektrische auto is, hoe meer bereik u heeft. Houdt er dus ook rekening mee dan u uw dakkoffer niet te zwaar belaad.

U mag er rekening mee houden dan uw reistijd oploopt als uw met een dakkoffer gaat rijden.

Tip: zorg voor een opgeladen batterij en plan uw route vooraf. Waar kunt u uw batterij opladen bij een snelle lader en waar zijn fijne plekken om te stoppen?

Wilt u meer weten over een elektrische auto?

Lees verder

Veelgestelde vragen over een dakkoffer

Kan een dakkoffer op slot?

Ja, u kunt een slot kopen voor uw dakkoffer.

Zijn dakkoffers universeel?

Ja, dakkoffers zijn universeel. U dient wel rekening te houden welk merk en model auto u heeft. Dit kan invloed hebben op de grootte van de dakkoffer die u kan kiezen. Een dakkoffer mag namelijk niet te ver uitsteken aan de voor- en achterkant van uw auto.