Voorbewerker / Spuiter Willem:
“De auto weer origineel maken: dát is het mooiste van ons vak.”

Nadat Willem dertien jaar lang Spuiter was van trucks, miste hij toch het spuiten van auto’s - wat hij daarvoor ook deed bij een ander bedrijf. Zo kwam hij bij Wensink en werd hij Voorbewerker / Spuiter. Hij kende al een paar van onze collega’s in Hoogeveen, dus dat maakte de overstap nog makkelijker. Lees Willems hele verhaal in dit blog.

Wat sprak je aan bij Wensink Schade?

“De kwaliteit van hoe ze hier werken, ik wist dat die vrij hoog is. Het gereedschap is goed en als er iets kapot is, dan wordt dat gelijk vervangen - daar houd ik van,” vertelt Willem. “En ze gaan mee in de tijd, als je een opleiding wil volgen dan is dat geen probleem.” Ook de sfeer is een reden waarom Willem met plezier voor Wensink werkt: “Ja, die is ongekend goed eigenlijk. We werken veel samen en we helpen elkaar graag. Dat heb ik bij andere bedrijven weleens anders gezien.”

Liever voorbewerken of spuiten? 

“Dan ga ik toch echt voor spuiten. Sommigen denken er anders over en de afwisseling is juist ook leuk. Daar houden we ook wel rekening mee, dan spreken we onderling af dat de een bijvoorbeeld twee weken spuit en de ander twee weken voorbewerkt en dan weer andersom,” legt Willem uit. “Zonder voorbewerking kunnen we natuurlijk niet spuiten, dus het is ook goed om beide te kunnen.”

Het mooiste aan werken als Voorbewerker / Spuiter is … 

“Het eindresultaat,” volgens Willem. “Als ze hier kapot binnenkomen, maar dat je het dan nagenoeg niet meer ziet als ze weer wegrijden. Dat is het mooiste van ons vak: de auto weer origineel maken.”

Ervaar zelf het Schadehersteller-vak

Wil je een dag meekijken met Willem of een van onze andere Schadeherstellers? Stuur hr@wensink.nl een mail en dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Of solliciteer direct via de website.

voorbewerker-autospuiter-willen-wij-zijn-wensink-leadimage

Wist je dat Wensink de #1 in Automotive Dienstverlening 2023 is volgens de MT500 van MT / Sprout.