wensink-over-ons-duurzaamheid-hero-mobiel

Duurzaamheid

Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid

Certificeren

Onze inspanningen om duurzaam te ondernemen blijven niet onopgemerkt: we zijn door de Stichting Duurzaam uitgeroepen tot 'Erkend Duurzaam Autobedrijf', een prestatie waar we trots op zijn! Onze afvalstromen zijn controleerbaar en wij maken gebruik van groene stroom.

Daarnaast zijn we aangesloten bij Stichting Duurzaam Repareren, een stichting die autobedrijven toetst en adviseert op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Niet alleen onze bedrijfsvoering, maar ook de producten die wij gebruiken worden beoordeeld door deze stichting. Zo zijn we u niet alleen op een duurzame manier van dienst, maar gebruiken wij ook duurzame materialen bij onze werkzaamheden!

Duurzaam repareren bij Wensink

Wensink heeft 3 grote schadeherstelvestigingen in Apeldoorn, Hoogeveen en Groningen. Wanneer uw auto grote schade oploopt die we niet ter plekke in onze vestiging kunnen repareren, sturen we uw auto naar één van deze schadeherstelvestigingen. Deze zijn door Stichting Duurzaam Repareren gecertificeerd en wij mogen onszelf dan ook vol trots 'Duurzaam autobedrijf' noemen. Ook andere reguliere vestigingen zijn voorzien van het certificaat Duurzaam Ondernemen. Wilt u graag meer weten over ons duurzame beleid? Klik dan op één van de onderstaande links.  

Zonnepark Hessenpoort Zwolle

Daarnaast heeft Wensink Zwolle samen met andere ondernemers van de Zwolse Hessenpoort en de Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH) het initiatief genomen voor een zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het zonnepark bestaat straks uit drie velden met 19.224 zonnepanelen die jaarlijks ruim 6.000.000 kWh produceren. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 1.900 huishoudens. Een grote bijdrage aan het verduurzamen van de Hessenpoort dus! 

Duurzame inzetbaarheid 

een ander aandachtspunt is de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Zij zijn immers, samen met onze klanten, de spil van onze organisatie. Vanaf 2016 maken we gebruik van de regeling ESF 2014-2020. Met het project 'Duurzaam inzetbaarheidsbeleid en talentontwikkeling' zetten we nadrukkelijk in op duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Kort samengevat houdt duurzame inzetbaarheid het volgende in: het gemotiveerd, gezond en productief houden van werkenden om hen in staat te stellen tot aan pensionering binnen of buiten de organisatie te blijven werken. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst.

WensinkWijs

In dit kader is WensinkWijs ontwikkeld: een programma gericht op de talentontwikkeling van al onze medewerkers. Alles draait hierbij om persoonlijke ontwikkeling, groei, talent, training en coaching om het beste in onze medewerkers naar boven te halen. Alle medewerkers zijn persoonlijk uitgenodigd zich aan te sluiten bij dit programma door onder andere Laurens Stiger (CEO), HR en de OR. Een prachtig vertrekpunt voor de ontwikkeling van onze medewerkers én een mooie manier om een leercultuur als randvoorwaarde in te richten zodat onze gehele organisatie klaar is voor te toekomst!

Aanvaardingsplicht: Gebruikte personen- en bestelwagenbanden, batterijen en accu’s worden kosteloos bij levering van hetzelfde aantal nieuwe exemplaren ingenomen.

Veelgestelde vragen

Wat doet Wensink op het gebied van duurzaamheid?

Onze afvalstromen zijn controleerbaar en wij maken gebruik van groene stroom. Daarnaast zijn we aangesloten bij Stichting Duurzaam Repareren, een stichting die autobedrijven toetst en adviseert op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Niet alleen onze bedrijfsvoering, maar ook de producten die wij gebruiken worden beoordeeld door deze stichting. Zo zijn we u niet alleen op een duurzame manier van dienst, maar gebruiken wij ook duurzame materialen bij onze werkzaamheden!

Heeft Wensink een duurzaamheidscertificaat?

Onze inspanningen om duurzaam te ondernemen blijven niet onopgemerkt: we zijn door de Stichting Duurzaam uitgeroepen tot 'Erkend Duurzaam Autobedrijf', een prestatie waar we trots op zijn!

Wat is Wensinkwijs?

Een programma gericht op de talentontwikkeling van al onze medewerkers. Alles draait hierbij om persoonlijke ontwikkeling, groei, talent, training en coaching om het beste in onze medewerkers naar boven te halen.