wensink-service-laadoplossingen-hero-mobiel

Laadoplossingen

Om ook elektrisch zorgeloos onderweg te zijn

Elektrische totaaloplossing, voor thuis of onderweg.

Wensink zorgt er graag voor dat u aangenaam onderweg bent. Juist ook als het gaat om elektrische mobiliteit. Uiteraard kunt u rekenen op de beste service. We zijn graag uw partner in mobiliteit, dankzij vele jaren automotive-ervaring zijn we daar ook uitstekend toe in staat. Wensink helpt u graag met een laadoplossing op maat, ook als u uw voertuig niet bij Wensink heeft aangeschaft. Wel zo aangenaam!

Wensink heeft voor u de beschikking over de volgende laadstations:

De laadpaal; compleet bij u thuis of op de zaak geïnstalleerd 

Wanneer u via Wensink een laadoplossing aanschaft, regelen wij in samenwerking met onze installateur, dat uw gewenste situatie gerealiseerd wordt. Kies bijvoorbeeld voor een montage aan de muur óf op een paal, maar u krijgt ook de keuze of u gebruik wilt maken van de Wensink Laadpas. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.  

In 7 stappen naar uw elektrische totaaloplossing

1. Uw wensen en behoeften

We voorzien u graag met alle informatie die u nodig heeft om de stap naar elektrisch rijden te maken. En helpen u als eerste met het in kaart brengen van uw wensen en behoefte omtrent een elektrische totaaloplossing.

2. Wij bellen u

U bent enthousiast over de laadoplossing van Wensink, mooi! Wij bellen u binnen 48 uur om uw wensen en behoefte door te nemen, al uw vragen te beantwoorden en uw schouwing aan te vragen.

3. Schouwing

We kijken on- of online met u mee wat er nodig is om de laadpaal te plaatsen. Dient uw meterkast bijvoorbeeld verzwaard te worden of hoeveel meter graafwerk is er nodig om de laadpaal te kunnen plaatsen? Vragen waar wij samen met u allemaal antwoord op kunnen geven.

4. U ontvangt een offerte

Een opmaat gemaakte offerte, die aansluit bij uw wensen en behoefte. Zodra wij een akkoord van u ontvangen op de offerte, gaan wij direct aan de slag met de installatie.

5. U ontvangt een laadpas

Zodra de offerte is geaccordeerd, ontvangt u direct een laad pas. Met onze laadabonnementen beschikt u over het grootste publieke laadnetwerk van Europa. En dat tegen de laagste prijs! 

6. Installatie laadpaal

De laadpaal wordt geïnstalleerd naar uw wensen en meteen geactiveerd. Zodat u na de installatie meteen gebruik kunt maken van uw laadpaal. Wel zo handig! 

7. Klaar om te laden!

U heeft een laadpaal en een laad pas. U bent klaar om zorgeloos te genieten van uw elektrische auto. 

Wensink laadpas; voor het laden bij publieke laadpalen

Wanneer u elektrisch rijdt, is een laadpas noodzakelijk om uw auto ook weer op te laden. Wensink verzorgt ook uw laadpas. Wel zo eenvoudig, u kunt met de Wensink laadpas terecht bij alle laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. In Europa bent u verzekerd van 90% dekking met de laadpas. Dus er is altijd een laadpaal in de buurt waar u terecht kunt! Een laadpas kost €3,99 per maand.

Heeft u een laadpas aangevraagd? Dan ontvangt u die binnen twee werkdagen op uw deurmat. Let op: u moet uw laadpas nog wel even activeren voordat u hem kan gebruiken.

wensink-laadpas

Kosten van een laadpaal

Wij houden van transparantie, u toch ook?

U ziet een vliegticket naar New York voor €300. Vliegensvlug wilt u de boeking compleet maken, deze vlucht kan u toch niet missen? Tijdens het boeken komt u erachter dat er nog een koffer bij geboekt moet worden, een compensatie omdat u op zaterdag vliegt en mag u ook nog betalen omdat u het ticket met een credit card afrekent. Extra kosten €135. Daar wordt u niet blij van. Wij ook niet. Daarom zijn wij graag transparant over de prijzen van onze elektrische totaal oplossing. Zodat u achteraf niet nog voor onaangename financiële verassingen komt te staan. 

Laadoplossingen-slider-1

Laadpaal

LaadpaalPrijzen
Alfen S Line€1.330,-
Alfen Pro Line€1.750,-

Installatie pakket

Onze installatie bestaat uit het volgende handelingen:

  • Graven 1 meter bij doorvoer meterkast + aanpassen bekabeling tot 4 meter
  • Leveren en monteren 1 aardlekautomat + 2 kabels
  • Boren sparingen in fundatie en muur
  • Levering en plaatsing van opbouwwerk meter
  • Leveren en plaatsen uitbreidingskast 4 of 6 modules
  • Plaatsen hoofdschakelaar
  • Montage laadpunt
  • Online brengen laadpunt

Totale kosten installatiepakket €855,-

Extra graafwerk

Indien uw meterkast wat verder verwijderd is van het installatie punt van uw laadpaal, kan er extra graafwerk nodig zijn. De kosten hiervan bedragen €50 per extra meter.

Verzwaring meterkast

Ook kan het zijn dat er een verzwaring van de meterkast plaats vindt, als je van een fase 1 naar fase 3 aansluiting gaat. De kosten hiervoor bedragen €270.

Service abonnement

Tenslotte bieden wij een service abonnement aan waarbij we ervoor zorgen dat we op afstand afgenomen elektriciteit bij het laadpunt kunnen aflezen. En dit kunnen we administratief direct factureren en de vergoeding hiervan verwerken. Daarnaast verbinden we het laadpunt om eventuele storingen op afstand te verhelpen en software updates uit te voeren. De kosten hiervan bedragen €8,99 per maand.

 

Onze prijzen zijn altijd inclusief laadpaal, installatie en laaddiensten.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een laadpaal en een wallbox?

Tussen een wallbox en een laadpaal zit nauwelijks verschil: een laadpaal staat op een paal, een wallbox is aan de muur bevestigd. Los daarvan zijn het exact dezelfde installaties. Normaliter wordt de term laadpaal gebruikt.

Kan een laadpaal ook bij mij thuis geïnstalleerd worden?

Iedere woonsituatie is uniek, maar de professionele installateurs van onze partner Shuttel zijn in staat om bij ieder huis een laadoplossing te plaatsen.

Zijn er zaken die ik zelf moet regelen?

Wensink staat voor ontzorging. Voor een Wensink laadoplossing hoef je niets zelf te regelen. Zelfs de uitbreiding van een meterkast kan door Wensink verzorgd worden.

Waarom zou ik niet via het stopcontact laden?

Een stopcontact kan maximaal 1-fase 10A leveren, maar is er niet voor gemaakt om deze piekbelasting continu op een veilige manier te leveren. Dit kan resulteren in gesmolten wandcontactdozen en andere vervelende scenario’s.

Wat is het verschil tussen laden met 1 fase of 3 fasen?

Hoe snel u een elektrische auto thuis kunt opladen, heeft onder andere te maken met hoe uw huis is aangesloten op het stroomnet. Dat kan een 1-faseaansluiting zijn of een 3-fasenaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kunt i in theorie drie keer sneller laden, maar dan moet uw auto dat wel ondersteunen. Als u geen 3-fasenaansluiting hebt, dan kunt u vaak voor een beperkt bedrag u aansluiting laten verzwaren

Hoe kan ik mijn netaansluiting verzwaren?

Een verzwaring vraagt u aan via uw netbeheerder, via www.mijnaansluiting.nl. 

Let op: De netbeheer rekent hier kosten voor. Deze kosten liggen tussen de € 200,- à € 400,- bij verzwaring van 1x25A naar 3x25A.

Wat is dynamic load balancing?

We raden altijd aan om te kiezen voor een laadpaal met dynamic load balancing. Uw laadpaal houdt dan continu bij hoe hoog het stroomverbruik in huis is en weet hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is om uw auto op te laden. Als u dan ’s avonds bijvoorbeeld de oven, tv en wasmachine aanzet, zal de laadpaal het laadvermogen iets terugschroeven om het netwerk niet te overbelasten.

Wat is een online service abonnement?

Bij ons laadpunt zit standaard een online service abonnement. In het laadpunt zit een simkaart die is verbonden met de backoffice van onze laadpaalleverancier. Hierdoor hebben zij altijd verbinding met het laadpunt en kunnen ze op afstand helpen bij storingen, de laadpaal van de meest recente software updates voorzien en (indien van toepassing) de stroomkosten met u te verrekenen.

Wat is verrekenen?

Verrekenen houdt in dat zakelijk geladen kWh’s worden vergoed tegen een afgesproken tarief voor het gebruik van uw laadpunt.

Hoe snel kan ik laden?

Uit uw stopcontact en laadpaal komt wisselstroom, de accu van een elektrische auto werkt op gelijkstroom. In een elektrische auto zit daarom een lader met omvormer, ook wel de onboard charger genoemd. Sommige auto’s zijn echter ongeschikt voor 3-fasenladen. U kunt die wel laden aan een paal met 3-fasenaansluiting, maar dan laadt deze auto met maximaal een derde van het laadvermogen van de paal. Ook is niet elke auto met 3-fasenlader geschikt voor maximaal 22 kW laden, veel auto’s kunt u aan een laadpaal met maximaal 11 kW opladen.

U kunt uw auto overigens wel veilig laden aan een paal die een hoger maximaal vermogen kan leveren of meer fases heeft dan je auto: de laadsnelheid ligt dan simpelweg lager.

Kortom. Met welk vermogen u kunt laden, hangt af van de aansluiting in de meterkast, het maximale laadvermogen van de laadpaal en het maximale laadvermogen van de onboard charger van de auto. De zwakste schakel is daarbij doorslaggevend.

Hoe weet ik hoeveel fase mijn meterkast heeft?

De hoeveelheid fases staat vaak vermeld op uw energierekening (bijvoorbeeld 3x25A dus 3 fase). Aan de hand van een foto van de meterkast kan onze installateur ook het aantal fases zien.

Wat houdt een schouwing in?

Om de situatie ter plaatste goed in beeld te krijgen en u een offerte zonder verrassingen te kunnen aanbieden maken wij gebruik van een fysieke of digitale schouw. Bij een fysieke schouw komt onze monteur bij u langs om de situatie op te nemen. Bij een digitale schouw wordt door middel van foto’s en eventueel een video de situatie in kaart gebracht.

Kan iemand anders ook bij mijn laadpaal laden?

Binnen uw account kunt u instellen of de paal voor andere mensen te gebruiken is, zogenaamd ‘gastgebruik’. Vergeet dit niet uit te zetten indien u dit niet meer wilt.

Mijn vraag staat er niet bij

Stuur gerust een mail naar laadoplossing@wensink.nl en wij helpen u graag verder!