emissieloze-pendendienst-rijnstate-ziekenhuis-hero-mobiel

Wensink Automotive levert eVito pendelbussen aan ziekenhuis Rijnstate.

Wensink Automotive levert eVito pendelbussen aan ziekenhuis Rijnstate.

Afgelopen week nam Rijnstate uit Arnhem drie Mercedes-Benz eVito Tourers in gebruik. Wensink Automotive leverde de duurzame bestelwagens na een uitgebreide en overtuigende praktijktest. Het ziekenhuis zet deze emissieloze voertuigen in als pendeldienst voor de eigen medewerkers.

Overtuigd in de praktijk

Rijnstate beschikt op de hoofdvestiging in Arnhem over te weinig parkerplaatsen voor de eigen medewerkers. Daarom maken zij gebruik van de parkeerplaats van het Nederlands Openluchtmuseum dat een paar kilometer van het ziekenhuis vandaan ligt. Medewerkers kunnen vanaf deze parkeerplaats gebruik maken van een Swap-fiets of de pendeldienst. Vanuit duurzamheidsoogpunt wilde Rijnstate hiervoor elektrische voertuigen inzetten en zo een bijdrage leveren aan de Green Deal afspraak om klimaatneutraal te worden. Mercedes-Benz heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt in de elektrificatie van de bestelwagenrage. Wensink heeft week lang een test-eVito aan Rijnstate ter beschikking gesteld. Tijdens deze test vielen met name het comfort en gebruiksgemak van de eVito op. Daarnaast bewees de test dat de actieradius ruim aan de behoefte voldoet.

Voorop lopen met de eVito

De testweek overtuigde op alle fronten. In overleg met Wensink Automotive en Athlon werd een leaseconstructie voor de elektrische Mercedes-Benz voertuigen opgesteld. Afgelopen week werden drie eVito Tourers door Wensink Automotive aan Rijnstate overgedragen. Dagelijks rijden de drie eVito’s gezamenlijk tussen de 400 en 500 kilometer om de medewerkers in verschillende shifts van en naar het ziekenhuis te brengen. De chauffeurs die met de eVito’s rijden, zijn laaiend enthousiast terwijl zij in het begin toch wat skeptisch waren. Ook de medewerkers die in de negenpersoons eVito tusssen de parkeerplaats en het ziekenhuis pendelen, zijn uitermate tevreden. Op de eVito’s staat groot de tekst ‘Waarin wil jij voorop lopen?’. Dit is onderdeel van de campagne van het ziekenhuis om medewerkers te werven. Volgens Rijnstate sluit het duurzame karakter van de eVito naadloos aan bij de ambitie om als werkgever op meerdere gebieden voorop te lopen en het verschil te maken.

eVito Tourer

De eVito Tourer is uitgebreid getest om in de praktijk net zo functioneel, veilig en comfortabel te kunnen presteren als andere voertuigen uit de Mercedes-Benz bestelwagenrange. De elektromotor van de eVito heeft een vermogen van maximaal 150 kW (204 pk) en een indrukwekkend koppel van 362 Nm. De actieradius is ca. 325 kilometer waarmee deze ruim voldoende is voor het dagelijkse gebruik van veel ondernemers. Rijnstate kan de eVito‘s zonder te laden een hele dag inzetten als pendeldienst. Bij een snellaadstation kan de accucapaciteit in ca. 45 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. De royale binnenruimte en lage instap maken de eVito Tourer erg geschikt voor het personenvervoer. Acht inzittenden plus bestuurder ondervinden geen enkele beperking door de elektro-aandrijving.

emissieloze-pendendienst-rijnstate-ziekenhuis-media-1

Financiële voordelen

Wensink Automotie is goed op de hoogte van de verschillende geldende subsdies en fiscale regelingen waarmee ondernemers profiteren van elektrisch rijden. De eVito’s van Rijnstate zijn vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Deze financiële voordelen zijn door Wensink Automotive en Athlon slim verrekend in de leaseprijs per maand. Voor ondernemers met een eVito op grijs kenteken is er sinds vorig jaar ook de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) voor ondernemers. Bij de aanschaf van een elektrisch voertuig kan een subsidie van 10 procent, met een maximum van € 5.000,-, worden aangevraagd op de catalogusprijs.

Het periodieke onderhoud van de eVito’s van Rijnstate wordt verzorgd door de specialisten van Wensink Automotive die naast de nodige kennis, ook beschikken over de apparatuur en specifieke onderdelen voor elektrische voertuigen.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.300 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een merkonafhankelijk eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.