wensink-ford-herverdeelt-ford-rayon-hero-mobiel

Wensink Ford herverdeelt Ford Rayon in samenwerking met Ford dealers Sutherland en Ford Boerhof.

Wensink Ford herverdeelt Ford Rayon in samenwerking met Ford dealers Sutherland en Ford Boerhof.

Vanaf 1 januari vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats in het Ford rayon waarin Wensink Ford actief. De herverdeling van een aantal werkgebieden en vestigingen in samenwerking met andere Ford dealers past in de toekomstvisie van Wensink Ford en Ford Nederland. Na de overname van Ford dealerschap in Zevenaar zijn dit logische volgende stappen. De Ford vestigingen in Leeuwarden en Sneek worden overgedragen aan de Friese Ford dealer Sutherland. Het Ford dealerschap in Winschoten en Veendam worden overgedragen aan de Groningse Ford dealer Boerhof. Deze wijzigingen geven Wensink Ford in de toekomst nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van het verzorgingsgebied .

Centralisatie van activiteiten

De herstructurering past in de strategie van Ford Nederland en Wensink Automotive om de belangen van de klanten centraal te stellen. De automobielbranche is bijzonder in beweging met onder meer de elektrificatie van personen- en bedrijfswagens. Een op de vier zakelijke leaserijders kiest al voor een elektrisch voertuig. En ook in de particuliere markt wint deze schone aandrijving aan populariteit. De modellenrange van Ford is voor een groot deel leverbaar als hybride of volledig elektrisch aangedreven variant. Om klanten in de toekomst goed te kunnen bedienen, zijn slagvaardige dealerorganisaties nodig die goed begrijpen wat er in een gebied leeft én mogelijk is. Daarom heeft Ford Wensink in samenwerking met collega-dealers besloten vier vestigingen over te dragen en andere vestigingen over te nemen. De vestigingen in Leeuwarden en Sneek vallen per 1 januari onder de verantwoordelijkheid van Ford Sutherland. Ford Boerhof neemt de vestigingen in Winschoten en Veendam over. Beide dealers kennen de regio goed en kunnen door de centralisatie van activiteiten de belangen van de Fordrijder beter behartigen.

In samenwerking met Ford Nederland zal Wensink mogelijkheden tot uitbreiding van het verzorgingsgebied onderzoeken.

sutherland-en-wensink
smidts-autogroep-en-wensink

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 30 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.

Foto 1: Danny Sutherland (Directeur Automobielbedrijf Sutherland) en Laurens Stigter (CEO Wensink Automotive)
Foto 2: Menno Smidts (Directeur Smidts Autogroep) & Laurens Stigter (CEO Wensink Automotive)