wensink-mercedes-benz-zwolle-hero-mobiel

Wensink Automotive en Stellantis herverdelen Citroën rayon 

in samenwerking met dealerorganisatie Haaima Hylkema.

Wensink Automotive en Stellantis herverdelen Citroën rayon in samenwerking met dealerorganisatie Haaima Hylkema.

Vanaf 31 oktober vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats in het Citroën rayon waarin Wensink Automotive actief. Autofabrikant Stellantis heeft de nieuwe strategie ingezet waarbij alle automerken uit de Stellantis portfolio, bij dealerorganisaties worden geclusterd. De herverdeling van enkele werkgebieden en vestigingen in samenwerking met andere dealers past in de toekomstvisie van Stellantis en Wensink Automotive. De Citroën activiteiten in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek en Emmeloord worden overgedragen aan Haaima Hylkema.

Wensink blijft met de merken Kia, Mercedes-Benz en Wensink Occasions gehuisvest in de genoemde plaatsen. En met het merk Ford alleen in Emmeloord.

Centralisatie van activiteiten voor Stellantis merken

De herstructurering past in de strategie van Stellantis en Wensink Automotive om de belangen van de klanten centraal te stellen. De automobielbranche is bijzonder in beweging met onder meer de elektrificatie van personen- en bedrijfswagens. Een op de vier zakelijke leaserijders kiest al voor een elektrisch voertuig. En ook in de particuliere markt wint deze schone aandrijving aan populariteit. De merkenrange van Stellantis is voor een groot deel leverbaar als hybride of volledig elektrisch aangedreven variant. Om klanten in de toekomst goed te kunnen bedienen, zijn dealerorganisaties nodig die alle merken van Stellantis vertegenwoordigen. Daarom hebben Stellantis en Wensink Automotive in samenwerking met collega-dealers besloten deze activiteiten over te dragen. De Citroën activiteiten in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Sneek en Emmeloord vallen per 31 oktober onder de verantwoordelijkheid van Haaima Hylkema. Wensink Automotive blijft actief in deze plaatsen met de merken Kia, Mercedes-Benz en Wensink Occasions. En alleen met het merk Ford in Emmeloord.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.