kia-concept-ev9-hero-mobiel

Een vooruitblik op de toekomst met de Concept EV9

Duurzame mobiliteit met een actieradius tot 483 kilometer!

Een vooruitblik op de toekomst met de Concept EV9

Tijdens de AutoMobility in Los Angeles is de preview van de EV9 onthuld – de Concept EV9 Elektrische SUV – waar duurzaamheid duidelijk op nummer 1 staat. De Concept EV9 is niet alleen elektrisch, maar ook erg mooi om naar te kijken. De prachtige strakke look laat namelijk veel zien van het toekomstbeeld dat Kia heeft. Camerabewaking vervangen de buitenspiegels compleet, en bovendien heeft de conceptauto drie zitrijen. Erg innovatief dus!

Kia’s visie is gereflecteerd in de Concept EV9, en ze hebben het erg gesteld op duurzaamheid. De vloer is zelfs deels gemaakt van visnetten. De Concept EV9 heeft ook – om hem nog even een stukje mooier en comfortabeler te maken – drie verschillende modi om luxe extra naar voren te laten komen:

  • In Pause mode draaien de stoelen om en de 1e en 3e rij kunnen elkaar dan zien. Eventueel kan je ook nog stoelenrij 2 dichtklappen als je het wil, want dat fungeert dan als een tafel.
  • In Enjoy Mode draaien alle 3 de stoelen om, en de achterklep gaat open om de passagiers meer in contact te brengen met de omgeving.
  • De Active Mode wordt pas geactiveerd wanneer de auto in beweging is, en deze modus zorgt ervoor dat de passagiers een zo aangenaam mogelijke rit kunnen ervaren.

De Concept EV9 heeft een panoramisch dak, en dat zorgt voor zo natuurlijk mogelijk licht. Het ontwerp en de auto zelf zijn vooral gebaseerd op water, balans en de natuur. De ontwerpers hebben er zo veel mogelijk aan gedaan om het een zo natuurvriendelijk, simpel maar luxueuze auto te laten zijn, en dat is ze zeker gelukt, want wat een prachtig ontwerp is het geworden!

Ook laad de ultrasnelle lader de auto binnen 20-30 minuten van 10% tot 80% op, en heeft hij een actieradius tot 483 kilometer!

Kortom, deze Concept EV9 is erg vernieuwend en wij kunnen niet wachten op de verdere ideeën van Kia!