smart-#3-hero-mobiel

Smart onthuld zijn allereerste sportieve coupé, de smart #3

Op Auto Shanghai 2023 onthulde smart tijdens een exclusief evenement zijn allereerste sportieve coupé, de smart #3. Het design van de smart #3 vertegenwoordigt een nog sportievere interpretatie van de designfilosofie die exclusief is ontwikkeld door het designteam van Mercedes-Benz, met behoud van state-of-the-art connectiviteit als leidend principe. Met de lancering van de smart #3 blijft smart trouw aan zijn oorspronkelijke baanbrekende visie om de beste oplossingen voor toekomstige stedelijke mobiliteit te realiseren

Interesse in de nieuwe smart #3?

Premium exterieur
Het ontwerp van de smart #3 wordt bepaald door naadloze, vloeiende lijnen en krachtige rondingen, gericht op het verbeteren van de aerodynamische prestaties. De carrosserie is voorzien van een aantal opvallende details. Aan de voorzijde schitteren de afgeslankte LED-koplampen gecombineerd met een kenmerkende ‘haaienneus’ en een brede A-vormige grille. Aan de zijkanten komen het opvallende tweekleurige dak en de vloeiende, doorlopende designlijn die de A- en C-stijl verbindt samen, waardoor een elegant en sportief fastback-silhouet ontstaat. De spoiler, C-stijl en het achterscherm zorgen in combinatie met de bumper voor een moderne designlijn. Achterlichten met gepixelde elementen ondersteunen het premiumgevoel.

Sportief en ruim interieur
Het interieur neemt deze sportieve energie over met cirkelvormige vormen die doen denken aan turbine-inlaten, die perfect integreren in een rustige en stijlvolle architectuur. Het strak ontworpen dashboard loopt naadloos over in een hoge middenconsole met daarin een verhoogd centraal scherm van 12,8 inch. De combinatie van natuurlijk licht van het glazen dak en kunstmatige verlichting van de veelkleurige sfeerverlichting versterkt de luchtige sfeer in het interieur. Dankzij een langere wielbasis biedt de smart #3 een bijzonder ruim interieur. Geïntegreerde hoofdsteunen verhogen het rijcomfort en onderstrepen het sportieve interieurconcept. Daarbij vormt het infotainmentsysteem, uitgerust met een Beats® Soundsystem met 13 speakers, een aanvulling op de avant-gardistische smart #3 interieurervaring.

 De smart #3 zal verkrijgbaar zijn in nieuwe kleuren, waaronder een levendig Photon Orange Metallic en een futuristisch Electric Blue Matte exterieur, en een nieuwe Vibrant Brown interieurvariant.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe
We zijn er trots op om onze allereerste sportieve coupé, de geheel nieuwe smart #3, aan de wereld te presenteren. Als fabrikant van volledig elektrische mobiliteit zet smart zich in voor compromisloze kwaliteit van ervaring en interacties. Al vanaf het begin is het ons doel om tegemoet te komen aan de veelzijdige en veranderende mobiliteitsbehoeften. Daarom zal smart zijn portfolio blijven uitbreiden om een grote verscheidenheid aan auto's te bieden, die optimaal bij verschillende klantengroepen en levensstijlen passen”.

De smart #3 zal in september 2023 op de IAA aan het Europese publiek worden gepresenteerd, voordat hij begin volgend jaar op de Europese markt wordt gelanceerd. Verdere details over de nieuwe smart #3 voor Europa zullen in een later stadium worden vrijgegeven.