nieuwe-mercedes-benz-a-klasse-hero-mobiel

Mercedes-Benz vernieuwd de A-Klasse Hatchback en Limousine

Benzinemotoren standaard uitgerust als Mild Hybride.

A-Klasse Hatchback en Limousine voorzien van een facelift

Mercedes-Benz heeft bij deze facelift voornamelijk ingezet op een verbetering van de visuele aspecten in het interieur en exterieur. De belangrijkste veranderingen voor de nieuwe A-Klasse zijn:

  • Touchpad voor het MBUX-infotainmentsysteem is komen te vervallen.
  • Keuze uit een 4-tal nieuwe velgen, tot 19 inch.
  • Benzinemotoren standaard uitgerust met een Mild-Hybride aandrijflijn (MHEV).
  • Standaard rijker uitgerust met een achteruitrijcamera, het USB-pakket en het stuurwiel in nappaleder.

Meer bereik voor de Plug-In Hybride A250e
Voor de liefhebbers van een Plug-In Hybride is er goed nieuws, de Mercedes-Benz A250e heeft een fractie meer rijbereik gekregen door de verhoging van het vermogen van de elektromotor met 5kW. Hierdoor is de gefacelifte A-Klasse nu in staat om 72 tot 82 kilometer af te leggen op één volledige lading. Een DC-lading (max. 22 kW) van 10% tot 80% duurt ongeveer 25 minuten, wat een veelzijdige laadervaring biedt die geschikt is voor dagelijks gebruik.

Prijzen en levering
De prijzen van de nieuwe A-Klasse volgen later deze maand in oktober. De eerste versies van de gefacelifte Mercedes-Benz A-Klasse worden in het 1e kwartaal van 2023 bij de Mercedes-Benz vestigingen verwacht.

Interesse in de nieuwe A-Klasse?

Nieuwe Mercedes-AMG A-Klasse: voor wie zoekt naar sportieve prestaties

Net als de voorgaande versie van de A-Klasse zal de vernieuwde variant wederom beschikbaar zijn als Mercedes-AMG. Waar de A 35 4MATIC beschikbaar is voor zowel de hatchback als limousine is de A 45 S 4MATIC+ enkel beschikbaar als hatchback.

Hoewel de mild-hybride aandrijving (MHEV) ook toegepast wordt op de Mercedes-AMG A-Klasse blijft het vermogen voor zowel de A 35 4MATIC als de A 45 S 4MATIC+ ongewijzigd, hiermee blijft het vermogen respectievelijk 306 pk en 421 pk.

AMG Street Style Edition
Voor de introductie van de nieuwe Mercedes-AMG A-Klasse zal tijdelijk opnieuw een speciale versie van de A 45 S 4MATIC+ verkrijgbaar zijn, namelijk de AMG Street Style Edition. Deze speciale uitvoering onderscheidt zich o.a. door de kleur Grey Magno in combinatie met fluorescerende oranje details.