mercedes-benz-nieuws-80-e-vito-hero-mobiel

Grootste Europese vloot elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning

Grootste Europese vloot elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 eVito Tourers.

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 eVito Tourers. Het is daarmee de eerste grote vloot van volledig elektrisch aangedreven personenvervoerbussen van het merk in Europa. De eVito Tourers worden ingezet voor groepsvervoer in onder andere Utrecht en Rotterdam. De vloot is financieel ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services. 

Met de vloot van 80 elektrisch aangedreven Vito’s levert Willemsen-de Koning, specialist in groepsvervoer, een substantiële bijdrage aan onder meer de ambitieuze doelstellingen van Utrecht om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Deze eerste serie van emissievrije eVito’s gaat in en rond de Domstad leerlingen van en naar school te brengen. Die kilometers werden voorheen gemaakt in voertuigen met een verbrandingsmotor. Utrecht is een van de gebieden met de hoogste dichtheid aan laadpunten, waardoor de komst van deze vloot naar de regio een perfecte match is.eVitoDe eVito is het eerste volledig elektrische voertuig in het aanbod van Mercedes-Benz Vans. Deze emissievrije Vito is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 kilometer volgens de NEDC-testmethodiek. De elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Of de eVito nu personen of vracht vervoert, hij is bij uitstek geschikt voor toepassingen in een stedelijke omgeving. Met zijn schone technologie, concurrerende operationele kosten en vertrouwde Vito-kwaliteiten is de eVito Tourer voor Willemsen-de Koning dan ook de logische keuze voor leerlingenvervoer. Van ProCenters

Een andere reden voor Willemsen-de Koning om te kiezen voor de eVito is de dienstverlening van de bewezen en geprezen Mercedes-Benz Van ProCenters, waaronder Wensink Automotive. De gespecialiseerde mobiliteitscentra, die op elk gebied de beste expertise in bestelwagens en groepsvervoer bieden, zijn belangrijke partners bij het succesvol inzetten van de volledig elektrische personenvervoerbussen. Ook zal er onder meer een training georganiseerd worden om de chauffeurs van Willemsen-de Koning te helpen optimaal gebruik te maken van de verschillende rijprogramma’s. Dit met als doel de energieterugwinningstechnologie maximaal te benutten en daarmee de actieradius te optimaliseren.

Namens Wensink Mercedes-Benz Vans willen we de medewerkers van Willemsen-de Koning veel veilige kilometers wensen én alle medewerkers van Wensink Emmeloord bedanken voor hun inzet! 

mercedes-benz-nieuws-80-e-vito-video-mobiel

Video afspelen