schade-reparatie-herstel-hero-mobiel

Autoschade herstellen

Weer als nieuw

Schadeherstel aan uw auto: op iets moois moet u zuinig zijn 

Het liefst denkt u er niet aan, maar toch gebeurt het bijna iedereen wel eens: schade rijden. Wensink begrijpt dat een autoschade aan uw personenauto of bedrijfswagen een boel vragen bij u op kan roepen, zoals: Welke soorten autoschades zijn er? Waarom autoschade herstellen? En waar kan ik autoschade laten herstellen? 

Daarom staan we voor u klaar om de meeste vragen te beantwoorden! In dit artikel vindt u antwoord op de vragen:

 1. Wat betekent schadeherstel?
 2. Welke soorten autoschades zijn er?
 3. Waarom autoschade herstellen?
 4. Waar kan u schade herstellen aan uw auto?
 5. Hoe lang duurt het herstellen van schade bij uw auto?
 6. Wat kost schadeherstel aan een auto?

Wat betekent schadeherstel?

Elke autobezitter krijgt wel een keer schade. Als u schade aan uw auto heeft, is dat natuurlijk erg vervelend. Het is ook wel zo fijn als dit snel herstelt, wordt bij een erkend schadeherstelbedrijf, voordat de schade erger wordt. Zo kunt u weer veilig schadevrij de weg op. Een erkend schadeherstel bedrijf zal eerst een beoordeling en kostenindicatie van de schade maken. 

Wat er gedekt wordt door de verzekeraar hangt af van de verzekering:

 • WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering): Dit is een verplichte verzekering die iedereen heeft. Met deze verzekering dekt u gemaakte schade aan een ander.
 • WA beperkt casco (WA+): Dit is een aanvullende verzekering op de verplichte WA-autoverzekering. Deze verzekering dekt naast schade aan een ander ook:
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagel/storm/Bliksem
  • Brand/ontploffing
  • Ruitbreuk
  • (poging tot) Diefstal
 • Allrisk: Dit is de uitgebreidste verzekering voor uw auto. Schade aan zowel uw eigen auto door u zelf, als schade door u aan een ander wordt gedekt.

Welke soorten autoschade?

Er zijn veel verschillende soorten schade waar u mee te maken kunt krijgen. Voorbeelden van autoschade zijn:

 • Eenzijdige autoschade: Dit houdt in dat u schade aan uw auto hebt veroorzaakt door tegen een ander object aan te rijden.
 • Tweezijdige autoschade: Als u schade rijdt met een andere tegenpartij.
 • Auto total loss: Uw auto wordt total loss verklaard als deze niet meer gemaakt kan worden, of de kosten te hoog zijn.

Maar bijvoorbeeld ook:

 • Stormschade: Onder deze schade valt onder andere; hagel, afbrekende takken, vliegende dakpannen of wind schade.
 • Brandschade: Doordat er iets in de motor van de auto mis gaat, kan dit brand veroorzaken, maar ook door vandalisme bijvoorbeeld.
 • Schade door winters weer: Eigenlijk hetzelfde geval als bij stormschade.
 • Parkeerschade: Uw parkeert uw auto en rijdt per ongelijk tegen een ander object aan.
 • Ruitschade: Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er plotseling een steentje tegen de autoruit slaat, maar ook bij een ingeslagen ruit bij een inbraak.
 • Deukschade: Een deuk in uw auto kan door verschillende redenen ontstaan. Bijvoorbeeld doordat u ergens tegen aan rijdt of dat iemand anders tegen u aan rijdt.
 • Vandalisme: Hierbij gaat het om schade die u niet zelf aan uw auto heeft aangericht.
 • Kras/lakschade: Dit ontstaat vaak door een aanrijding met een ander object.
 • Bumperschade: Idem dito als bij kras/lakschade.

Het beste is om dit zo snel mogelijk te laten herstellen bij een locatie bij u in de buurt. Dit schadeherstelbedrijf zal dan controleren wat de schade is, en u verder helpen.

Waarom autoschade herstellen?

Allereerst is het niet zo prettig om in een auto met schade te rijden, maar daar naast kan het ook nog leiden tot meer schade. Weersinvloeden hebben vaak een negatief op schade. Daarnaast daalt de waarde natuurlijk ook van uw auto met schade. Het is daarom verstandig dit zo snel mogelijk te herstellen om verdere problemen te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om met schade verder te rijden. Veel moderne auto’s hebben rijhulpsystemen achter de bumper of de voorruit. Denk aan een (adaptieve) cruisecontrol, parkeersensoren of bijvoorbeeld lane-assist. Een kleine schade kan er al onbedoeld voor zorgen dat deze systemen niet meer werken. Dat kan zorgen voor gevaarlijke situaties voor u en uw medeweggebruikers. Laat een schade daarom altijd snel controleren en repareren bij een erkend schadeherstel bedrijf. 

schade-herstel-reparatie-banner-3

Waar kan u schade herstellen aan uw auto?

Bij Wensink Schade repareren we uw auto conform fabrieksvoorschrift. Wij zijn FOCWA erkend, aangesloten bij schadeketen A.A.S. en repareren voor alle verzekeraars. U bent welkom op één van onze 3 vestigingen;

Wensink Schade Apeldoorn

Sint-Eustatius 4
7333 NX Apeldoorn

Wensink Schade Groningen

Malmöweg 6
9723 HP Groningen

Wensink Schade Hoogeveen

Europaweg 28
7903 TM Hoogeveen

Zorg dat u eerst uw schade meldt aan uw verzekeraar. Daarnaast is het belangrijk dat u uw rijbewijs, auto, uw groene kaart, het kentekenbewijs deel 1 en deel 2, en een ingevulde kopie van het Europees Schadeformulier meeneemt.

Schade aan uw voertuig en wilt u deze herstellen?

Hoe lang duurt het herstellen van schade bij uw auto?

Dit ligt er natuurlijk volledig aan wat voor soort schade uw auto heeft. De ene reparatie kan binnen een uur al klaar zijn, maar meer complexe schade kan wel weken kosten. Gemiddeld genomen duurt een schadeherstel aan een auto ongeveer 4 dagen Natuurlijk geven wij u altijd een indicatie van de duur dat u uw auto kwijt bent, nadat wij een beoordeling hebben gemaakt. Zo weet u waar u aan toe bent.

Het is dan vanzelfsprekend dat u vervangend vervoer krijgt van Wensink. Echter is het niet altijd gedekt door uw verzekeraar, daardoor kan het voorkomen dat er extra kosten bij komen. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen, op 0382064772 

Wat kost schadeherstel aan een auto?

Afhankelijk van wat voor schade u heeft, wordt er een beoordeling en een kostenindicatie gemaakt. Neem gerust contact op met een van onze schadevestigingen voor meer informatie.

Daarnaast is het goed om te weten dat Wensink:

 • FOCWA erkend is en 4 jaar garantie geeft op het schadeherstel
 • Diverse merkerkenningen heeft en repareert conform fabrieksvoorschrift
 • Eén centraal aanspreekpunt heeft
 • Gebruik maakt van goed opgeleide vakspecialisten
 • De bemiddeling voor u uit handen neemt
 • Altijd de mogelijkheid tot vervangend vervoer biedt
 • Zowel grote als kleine schade snel en professioneel verhelpt
 • Zorgt voor waardeherstel van uw auto met behoud van fabrieksgarantie
 • Uw auto op duurzame wijze repareert; We scheiden afval, gebruiken water gedragen lakken en we dragen bij aan een vermindering van Co2-uitstoot. Ook in onze reparatietechnieken zit duurzaamheid verankerd. Wist u bijvoorbeeld dat wij kunststof bumpers kunnen repareren in plaats van vervangen? Dat is beter voor het milieu en bovendien vaak nog voordeliger ook.

Voor meer informatie kunt u een van onze 3 vestigingen in Nederland:

U kunt uw reparatie telefonisch plannen met Wensink Schade. Wij staan op maandag t/m vrijdag voor u klaar vanaf 8.00 uur tot 17.30 uur.

Gelijk een schadeherstel afspraak maken? Bel dan 0382064772

schade-herstel-reparatie-banner-10

Veel gestelde vragen

Wat betekent schadeherstel?

Als u schade aan uw auto heeft is dat natuurlijk erg vervelend. Het is ook wel zo fijn als dit snel herstelt wordt bij een erkend schadeherstelbedrijf, voordat de schade erger wordt. Zo kunt u weer veilig schadevrij de weg op. Een erkend schadeherstel bedrijf zal eerst een beoordeling en kostenindicatie van de schade maken.

Waarom autoschade herstellen?

Allereerst is het niet zo prettig om in een auto met schade te rijden maar daar naast kan het ook nog leiden tot meer schade. Weersinvloeden hebben vaak een negatief op schade. Daarnaast daalt de waarde natuurlijk ook van uw auto met schade. Het is daarom verstandig dit zo snel mogelijk te herstellen om verdere problemen te voorkomen.

Wat kost schadeherstel aan een auto?

Afhankelijk van wat voor schade u heeft wordt er een beoordeling en een kostenindicatie gemaakt. Neem gerust contact op met een van onze schadevestigingen voor meer informatie. Bel naar 0382064772.