kennisbank-uitdeuken-hero-mobiel

Auto uitdeuken

Uw auto uitdeuken zodat u snel weer onderweg bent

 

Uitdeuken auto: Snel weer een schadevrije auto

Een paaltje, een autodeur, vandalisme of ander object dat uw auto raakt met als resultaat een deuk. Erg vervelend, maar kleine deukjes uitdeuken is natuurlijk zo gebeurt. Moet er ook spuitwerk aan te pas komen, dan gaat het langer duren. Dat beoordelen wij voor u.

In dit artikel kunt u het volgende lezen over uw auto uitdeuken:

 1. Wat betekent uitdeuken?
 2. Wat is het verschil met en zonder lakschade?
 3. Hoe werkt uitdeuken?
 4. Welke onderdelen worden gebruikt voor het uitdeuken van uw auto?
 5. Wat kost het om een deuk uit te deuken?
 6. Hoe lang duurt uitdeuken?

Wat betekent uitdeuken?

Als u schade heeft gereden kan het voorkomen dat u een deuk in uw auto krijgt. Het metaal van uw auto deukt in, waardoor er een deuk ontstaat. Bij het uitdeuken van uw auto, zorgen wij ervoor dat het metaal (deuk) weer zijn originele positie terug krijgt, namelijk uitgedeukt.

Uitdeuken zonder lakschade

Uitdeuken zonder lakschade is de meest makkelijk manier van uitdeuken. De deuk zal worden verwijderd zonder dat er een lakspuit aan te pas gaat. Wij zullen hier dieper op ingaan verder in het artikel.

Het kan ook voorkomen dat er lakschade is, dan halen we de deuk uit het onderdeel en brengen we er weer een nieuwe laklaag op aan. Dit betekent dat deuk groter is als een 2 euromunt en dit de enige manier van herstel is. De auto wordt dan uitgedeukt en geplamuurd. 

Hoe werkt uitdeuken?

Uitdeuken zonder lakschade gebeurt door middel van restyle tools. Dit werkt als een hefboom. Het moet dan wel aan 2 voorwaarden voldoen namelijk:

 • De deuk mag niet groter zijn dan een twee-euromunt.
 • De lak van de auto op de plaats van de deuk mag niet beschadigd zijn.

De deuk wordt dan als het ware gevonden met een lamp (strijklicht). Als het nodig is wordt de bekleding verwijdert om zo aan de achterkant van de deuk te komen. De restyler zal dan de deuk terugdrukken in de originele vorm. Dit wordt ook wel masseren genoemd.

Het kan voorkomen dat de achterkant niet te bereiken is. Dan moet de deuk op een andere manier verwijderd worden. Dan passen wij RS-restyling toe met lijmtechniek. Dit is speciale lijm die verhit wordt in een lijmpistool en daarna door een lijmadapter in de deuk wordt aangebracht. Dan wordt de deuk door de glijhamer weer teruggetrokken.

Dit proces gebeurt vaak meerdere malen voordat de deuk weer helemaal glad is.

Uitdeukgereedschap: Welke onderdelen worden gebruikt voor het uitdeuken van uw auto?

Er zijn natuurlijk verschillende manier van herstellen van uw schade omdat deuken ook verschillende vormen en plekken hebben. Daarom een aantal tools opgesomd die vaak worden gebruikt:

 • Restyler
 • Hefboomsysteem
 • Strijklicht
 • Lijmadapters

Indien nodig:

 • Spuit tools

Waar kan ik mijn deuk(en) laten uitdeuken?

Bij Wensink beschikken wij over meerdere locaties die schade repareren, waaronder ook deuken. U kunt altijd een afspraak maken bij een van de Wensink schade locaties en dan zullen wij u verder helpen.

Wensink Schade Apeldoorn

Sint-Eustatius 4
7333 NX Apeldoorn

Wensink Schade Groningen

Malmöweg 6
9723 HP Groningen

Wensink Schade Hoogeveen

Europaweg 28
7903 TM Hoogeveen

Auto uitdeuken kosten: Wat kost het om een deuk uit te deuken?

De kosten van het uitdeuken van uw auto is afhankelijk van het type deuk, de grootte en de plaats. De prijs van het uitdeuken van een auto wordt vanaf 30 euro gerepareerd. Als de deuk veel groter is, dan vallen de kosten uiteraard een stuk hoger. De kosten van het uitdeuken is dus erg afhankelijk van deze factoren.

Wilt u een exacte prijs weten? Rij dan langs één van onze vestigingen of bel ons voor meer informatie daarover.

Auto uitdeuken: Hoe lang duurt uitdeuken?

Afhankelijk van de grootte van uw deuk en schade wordt er een indicatie gemaakt van hoe lang het duurt om uw schade te herstellen. Meestal is dit binnen een week maar het kan ook voorkomen dat het binnen een aantal uur al hersteld is. Dit wordt altijd naar u gecommuniceerd, zodat u wederom weet waar u aan toe bent.

Mocht het voor komen dat u uw voertuig een tijdje kwijt bent, heeft u recht op vervangend vervoer.

Let op: Niet elke verzekering dekt alles, daarom kan het voorkomen dat er extra kosten bij komen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een klein deukje uitdeuken?

De kosten van het uitdeuken van uw auto is afhankelijk van het type deuk, de grootte en de plaats. De prijs van het uitdeuken van een auto wordt vanaf € 30 euro gerepareerd. 

Doen jullie ook uitdeuken op locatie?

Als het een klein deukje is wat met spotrepair verholpen kan worden, komen wij naar uw dichtstbijzijnde vestiging van Wensink. Mocht de schade groter zijn, dan moet het voertuig naar één van onze schade vestigingen. Onze schadevestigingen zitten in:

 • Apeldoorn
 • Groningen
 • Hoogeveen
Hoe lang duurt uitdeuken en spuiten auto?

Als het gaat om een kleine deuk, dan kan dit meestal verholpen worden binnen een aantal uur of één á twee dagen. Gaat het om een groter geval, dan kan het drie tot 5 dagen duren. Voor actuele tijden, vraag het na bij één van onze vestigingen. Of neem contact op met één van onze schade vestigingen.