b-rijbewijs-tot-4250-kg-hero-mobile

B-Rijbewijs tot 4.250kg is mogelijk

Een elektrische bestelauto tot 4.250kg rijden met een B-rijbewijs

Gedurende 2022 kon u met een B-rijbewijs rijden in elektrische bestelauto’s tot 4.250kg. Op 31 december 2022 eindigt deze vrijstellingsregeling voor het B-rijbewijs. De proefregeling dateert uit mei 2019. Op basis van de vrijstellingsregeling mogen zware, volledige elektrische bestelauto’s zoals de FUSO eCanter voor goederenvervoer tot een GVW van maximaal 4.250 kg, onder voorwaarden, met een B-rijbewijs worden bestuurd. Normaal gesproken moet u voor voertuigen boven de 3.500 kg een C1-rijbewijs hebben.

Het proefproject is in leven gebracht om de inzet van volledig elektrische bestelauto’s in stedelijke gebieden te versnellen. Dit is ingevoerd om bedrijven te helpen omdat de voertuigen duurder zijn in aanschaf. Ook vanwege het accupakket die een lagere laadvermogen heeft dan vergelijkbare gebruikelijke voertuigen. De einddatum voor de proefregeling is vastgelegd op 31 december 2022. De proefregeling is met toestemming van de Europese Commisie tot stand gekomen. Wel met een belangrijk punt dat de proefregeling waarschijnlijk definitief wordt. 

Aanhanger

Met de huidige proefregeling mag u alleen een elektrische bestelauto rijden tot 4.250kg. Dit mag niet met een aanhangwagen gekoppeld aan de elektrische bestelauto. De vrijstelling geldt verder ook voor de tachograaf. 

Gehele ontzorging

Persoonlijk contact

5 vestigingen, altijd dichtbij

De koffie staat altijd klaar!