wij-zijn-wensink-nicole-hero-mobiel

“Elke dag is anders hier. Je weet niet wat je krijgt en dat maakt het zo interessant. Ik zit hier hartstikke goed en ga elke dag met een glimlach naar het werk"

Nicole
Vrachtwagenmonteur bij Wensink

Nicole is pas 19 jaar en toch weet ze al heel lang wat ze wil. Al vanaf dat ze haar vader zag sleutelen aan trekkers wilde ze de autowereld in. De beroepentest die ze deed op de middelbare school kwam met een soortgelijke uitslag. En daarom is ze nu vrachtwagenmonteur bij Wensink en mag ze sleutelen aan Mercedes-Benz Trucks. Iets wat haar elke dag plezier geeft.

'Het begon ermee dat ik sleutelen heel leuk vind. Dat je iets dat kapot is weer heel kunt maken. Dat je kunt zeggen: "hij doet het weer. Ik vind het mooi dat ik voor mensen hun bedrijfsauto of vrachtwagen repareer en dat zij dan weer verder kunnen.” Voor Nicole begon het met een stage bij truckdealer Wensink dat vorig jaar is omgezet in een contract. Natuurlijk valt ze als jonge vrouw in de werkplaats op, maar tot nu heeft dat alleen maar positieve reacties opgeleverd. En als de klus net wat te zwaar is, het sjouwen van een vrachtwagenband bijvoorbeeld, dan staat er altijd wel iemand klaar om haar te helpen.'

Knap om te zien hoe alles in elkaar steekt

“Mercedes-Benz is natuurlijk een heel mooi merk om voor te mogen werken. Ik vond de producten al mooi, niet alleen de trucks, maar ook de personenauto’s. Nu ik vaak aan de Actros mag sleutelen is dat model wel mijn favoriet geworden. Het is knap hoe alles in elkaar steekt. Dingen die je bij andere vrachtwagens nog niet ziet. Zo’n MirrorCam dat is bijzondere techniek hoor. Eerst had je normale spiegels, daar moest je het maar mee doen, en nu heb je met camera’s overal zicht in elke hoek.” 

De afgelopen anderhalf jaar heeft Nicole veel geleerd. Ze ging van personenauto’s naar bedrijfsauto’s en nu is ze de trucks ingerold. En ‘dat grote spul’ zoals ze het zelf noemt, spreekt haar erg aan. “Het is allemaal veel groter en indrukwekkender. Bovendien heb je meer ruimte onder de motorkap en kan je overal goed bij. Maar ook dat je een Mercedes truck ziet rijden op de weg en dat je dan kunt zeggen: daar sleutel ik aan. Het enige nadeel is dat je soms wat meer kracht moet hebben. Maar als ik het niet getild krijg, dan is er altijd wel een collega die wil helpen. We zijn hier een echt team wat dat betreft. Met sommige is het op vrijdagmiddag ook nazitten op de werkplaats. Daar doe ik graag aan mee.” 

’Die truck die daar rijdt: daar sleutel ik aan!'

Elke dag is verschillend

De werkdag van Nicole begint vanzelfsprekend met koffie. Pas daarna komen de werkorders vanuit de werkplaats, gaat ze aan de slag en zoekt ze de onderdelen die ze nodig heeft bij elkaar in het magazijn. “Ik vind het allemaal leuk om te doen. Er zit geen één klus bij waarvan ik denk, o jee, moet ik dat weer doen. Er zit gewoon heel veel afwisseling bij.”

wij-zijn-wensink-nicole-media-1

Ruimte om te ontwikkelen

Als trucktechnicus bij Wensink krijgt Nicole veel ruimte om zich te ontwikkelen. Met grote regelmaat worden er cursussen voor haar ingepland en als er een specifieke klus voorbijkomt die ze wil leren dan is dat geen probleem. Ze krijgt de kans om het te proberen en er is altijd iemand die meekijkt voor als ze er niet uitkomt. 

“Het is allemaal zo afwisselend,” aldus Nicole. “Elke dag is anders hier. Je weet niet wat je krijgt en dat maakt het zo interessant. Ik zit hier hartstikke goed en ga elke dag met een glimlach naar het werk en ga ook weer lachend naar huis. Iedereen staat voor je klaar en voor alles wordt wel een oplossing bedacht. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om me te verdiepen in bepaalde onderdelen. Zo heb je iemand die heel veel werkt aan versnellingsbakken en ik wil me meer gaan verdiepen in hydrauliek. Ik vind hoe dat allemaal werkt heel interessant. Dat je een cabine kan laten kantelen en weer terug, dat is toch bijzonder? Ik wil weten hoe dat precies in elkaar zit.”

'Elke dag is anders hier. Je weet niet wat je krijgt en dat maakt het zo interessant'

Ik zou eigenlijk niet anders willen

Nicole is nog elke dag blij met haar keuze als vrachtwagenmonteur bij een Mercedes-Benz truckdealer. Het is er altijd gezellig en ook over salaris en vakantiedagen heeft ze niets te klagen. Dat is vanuit de CAO allemaal geregeld en daar maakt ze zich niet druk over. “Ik zit hier goed en zou eigenlijk niet anders willen. In het begin van de stage was het nog wennen zo’n groot bedrijf, maar dat kan ook zijn geweest omdat ik nog heel jong ben. Dat scheelt natuurlijk wel. Laat me hier nog een paar jaar sleutelen en dan ken ik al die trucks van binnen en buiten. En dan ga ik nog steeds elke dag met een glimlach naar het werk.” 

wij-zijn-wensink-nicole-media-2
Iedereen telt bij Wensink

Bij Wensink zijn alle medewerkers even belangrijk. Zo ook hun eigen persoonlijke verhalen. Verhalen die wij graag delen. Daarom laten wij verschillende medewerkers aan het woord om hun verhaal te vertellen.  

Collega worden van Nicole?

Lijkt het jou ook wat om net als Nicole trucktechnicus te worden én te werken met nieuwe technieken zoals de Mirror-Cam? Bekijk dan ons vacature aanbod voor vrachtwagenmonteur bij Wensink.