Eerste autoschadetechnicus Rolf:
“Je krijgt nooit twee keer dezelfde schade binnen.”

Voordat Rolf bij Wensink solliciteerde, had hij ook bij andere bedrijven gekeken. De reden dat hij toch bij ons solliciteerde? “Als je in de werkplaats kijkt; je kunt hier bijna van de vloer eten en bij anderen is dat niet het geval. Het is wel lekker als de boel schoon is,” legt Rolf uit.

Werksfeer bij Wensink Schade

“We zijn met drie plaatwerkers hier en je hebt zeker wel overleg met elkaar: een tip is nooit verkeerd,” vertelt Rolf. “Het is niet dat je in het diepe wordt gegooid en dat je je maar moet redden.”

Doordat er in Hoogeveen meerdere plaatwerkers rondlopen, komt niet alles op één persoon aan. “Daardoor kun je ietsjes makkelijker vrij nemen. Als je de enige plaatwerker bent en je bent ziek, dan heb je de volgende dag twee keer zoveel werk,” dat is volgens Rolf bij Wensink anders: “Je moet hier uiteraard alles wel af hebben, maar onze werkplaatschef loopt niet in je nek te hijgen.” 

Wat is het leukste aan schademonteur zijn?

Rolf: “De uitdaging en je krijgt nooit twee keer dezelfde schade binnen. Dus je moet creatief zijn in hoe je het gaat aanpakken,” en je weet regelmatig niet precies wat er gebeurd is: “Vaak kun je het wel zien of het een beest was of de vorm van een vangrail. ;-)”

Wat Rolf betreft is het: hoe groter de deuk, hoe leuker de werkzaamheden, bijvoorbeeld bij een achterscherm. Wat hij minder leuk vindt? “Het rechten, als iets helemaal krom staat. Dat is niet helemaal mijn ding en ik heb collega’s die er handiger in zijn. Zo hebben we allemaal onze eigen voorkeur en specialisme.” 

Word jij Rolfs collega?

We zoeken nog schademonteurs die net als Rolf plezier hebben in het herstellen van auto’s. Beginnen jouw handen te jeuken van grote deuken? Solliciteer via onze website:

eerste-autoschadetechnicus-rolf-wij-zijn-wensink-leadimage

Wist je dat Wensink de #1 in Automotive Dienstverlening 2023 is volgens de MT500 van MT / Sprout.