wensink-onderhoud-hero-mobiel

APK bij Wensink

Om de verkeersveiligheid te bevorderen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar oud. Tijdens de APK controleren wij uw auto van top tot teen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Ongeacht het merk personen- of bedrijfsauto: onze APK kost € 29,-. Voor trucks is dit vanaf € 116,-.

Een APK bij Wensink

Wanneer onze medewerkers een APK uitvoeren, letten ze op verschillende aspecten van uw auto. Deze aspecten zijn onder te verdelen in de onderstaande 3 thema's

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Allereerst letten we op de verkeersveiligheid van uw auto. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu: we kijken onder andere naar de CO2-uitstoot van uw voertuig. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft uw auto al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kunt u weer met een gerust hart de weg op. Zorgeloos onderweg!

Bij Wensink laat u deze keuring uitvoeren inclusief afmeldkosten, roetmeting, viergastest en BTW. U bent altijd van harte welkom, in elke auto van elk merk.

APK en ander onderhoud

Wist u dat een APK gratis is bij onze service- en onderhoudsabonnementen? Naast de APK zijn er namelijk nog tal andere, soms onverwachte, redenen voor onderhoud. Om het u gemakkelijk te maken biedt Wensink u verschillende service- en onderhoudsabonnementen aan. Voor een vast bedrag per maand bent u verzekerd voor allerlei reparaties en onderhoud, apk natuurlijk inbegrepen. 

Waarom en wanneer een Algemene Periodieke Keuring (APK)

U bent wettelijk verplicht eens in de 3 à 4 jaar een APK te laten uitvoeren voor uw personen- of bedrijfsauto. Binnen heel Europa is een APK verplicht. Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personen- en bedrijfsauto's dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.