wensink-mercedes-benz-zwolle-hero-mobiel

Wensink Automotive en Stellantis herverdelen Citroën rayon

In samenwerking met dealerorganisatie Stern en Janssen Van Kouwen

Wensink Automotive en Stellantis herverdelen Citroën rayon in samenwerking met dealerorganisatie Stern en Janssen Van Kouwen.

Vanaf 4 juli vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats in het Citroën rayon waarin Wensink Automotive actief is. Autofabrikant Stellantis heeft de nieuwe strategie ingezet waarbij alle automerken uit de Stellantis portfolio, bij dealerorganisaties worden geclusterd. De herverdeling van een aantal werkgebieden en vestigingen in samenwerking met andere dealers past in de toekomstvisie van Stellantis en Wensink Automotive. De Citroën vestigingen in Groningen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen worden overgedragen aan Stern. Wensink blijft met het merk Mercedes-Benz en Wensink occasions gehuisvest in de genoemde plaatsen. De Citroën vestiging in Almere wordt overgedragen aan Janssen Van Kouwen. De Kia activiteiten van deze vestiging verhuizen gelijktijdig naar de nieuwe vestiging van Wensink in Almere, aan de Strubbenweg 12. Vanuit deze nieuwe vestiging worden de activiteiten van Ford, Kia en occasions voortgezet.

Centralisatie van activiteiten voor Stellantis merken

De herstructurering past in de strategie van Stellantis en Wensink Automotive om de belangen van de klanten centraal te stellen. De automobielbranche is bijzonder in beweging met onder meer de elektrificatie van personen- en bedrijfswagens. Een op de vier zakelijke leaserijders kiest al voor een elektrisch voertuig. En ook in de particuliere markt wint deze schone aandrijving aan populariteit. De merkenrange van Stellantis is voor een groot deel leverbaar als hybride of volledig elektrisch aangedreven variant. Om klanten in de toekomst goed te kunnen bedienen, zijn dealerorganisaties nodig die alle merken van Stellantis vertegenwoordigen. Daarom hebben Stellantis en Wensink Automotive in samenwerking met collega-dealers besloten deze vestigingen over te dragen. De Citroën activiteiten in Groningen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen vallen per 4 juli onder de verantwoordelijkheid van Stern. Wensink Automotive blijft actief in deze plaatsen met het merk Mercedes-Benz en Wensink occasions. De Citroën vestiging in Almere wordt overgedragen aan Janssen Van Kouwen. De Kia activiteiten van deze vestiging verhuizen naar de andere Wensink vestiging in Almere.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.