wensink-wijzigt-haar-directie-en-is-klaar-voor-de-toekomst-hero-mobiel

Wensink Automotive wijzigt haar directieteam en is  klaar voor de toekomst

Wensink Automotive wijzigt haar directieteam en is klaar voor de toekomst 

De huidige CEO Laurens Stigter zal per 1 januari aanstaande de verantwoordelijkheden voor de gehele operatie overdragen aan Jorus Vos. Eén van de krachten van Wensink is dat Wensink met haar medewerkers altijd voorwaarts kijkt. Naast de plannen die zich direct richten op de markt en producten, betekent voorwaarts ook de wijziging van de rollen binnen de holding directie om het bedrijf klaar te zetten voor de toekomst. 

De huidige CEO Laurens Stigter zal de verantwoordelijkheden voor de gehele operatie overdragen aan Jorus Vos. Jorus is vanaf september 2019 toegetreden tot de holding directie van Wensink als CBO (Chief Business Officer) waarbij er nu ruimte wordt gemaakt voor de volgende stap naar CEO. Jorus zal in deze rol als CEO leiding blijven geven aan de Business Unit directeuren.  

Laurens zal vanaf deze datum de rol van President Commissaris (tevens voorzitter Raad van Commissarissen) invullen en zich volledig focussen op de groeistrategie van Wensink (fusies, samenwerkingen en overnames). Dit valt samen met de installatie van een Raad van Commissarissen waarmee Wensink in voorbereiding is. Uiteraard blijft Laurens vanuit een adviserende rol betrokken bij het management van het bedrijf. 

Gert van Kooy vervult de rol CIO (Chief Innovation Officer) binnen de holding directie. In deze rol zullen innovatieve vraagstukken onder de verantwoordelijkheid van Gert vallen. Op deze manier kunnen vernieuwingen sneller doorgevoerd worden die moeten leiden tot het optimaliseren van de klantbeleving.

wensink-wijzigt-haar-directie-en-is-klaar-voor-de-toekomst-media

De voormalige rol van Gert als COO, is sinds 1 november ingevuld door Sander van Kouwen. Sander is zijn carrière begonnen bij Mercedes-Benz Nederland, waarbij zijn laatste functie CFO bij dit bedrijf was. In 2012 is hij CEO geworden van Mercedes-Benz dealerbedrijven waarbij hij uiteindelijk met het team als eerste in Europa het MAR 2020 dealerconcept heeft gerealiseerd. Met het aantrekken van Sander is er een goede versterking om Wensink verder te helpen in het verbeteren en ontwikkelen van de operatie. 

De aansturing van de financiële afdeling blijft, onder leiding van Gerrit van den Berg (CFO), ongewijzigd.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.