wensink-opent-occasion-fabriek-hero-mobiel

Wensink Automotive opent reconditioneringscentrum

Wensink Automotive opent reconditioneringscentrum.

Wensink Automotive opent in Groningen de deuren van een eigen reconditioneringscentrum voor occasions van alle merken. Vanuit deze locatie worden jaarlijks 10.000 occasions zorgvuldig gecontroleerd en in nieuwstaat gebracht. Dankzij dit slim ingerichte proces verhoogt Wensink Automotive de omloopsnelheid en kunnen klanten vertrouwen op een uniforme, hoge kwaliteitsstandaard.

Efficiënt, duurzaam en kwalitatief

De markt voor tweedehands auto’s groeit de laatste jaren sterk in populariteit. Met name de verkoop van occasions door autobedrijven aan particulieren zit flink in de lift. Volgens brancheorganisatie BOVAG wijst dat op een groeiende behoefte aan zekerheid bij particuliere kopers. Wensink Automotive speelt in op deze behoefte door in Groningen een reconditioneringscentrum te openen waarin onder meer technische controle, herstel en poetsen op een snelle, duurzame  en efficiënte manier wordt uitgevoerd. Laurens Stigter, CEO Wensink Automotive: “Een auto kopen is een belangrijke investering voor onze klanten. Dankzij ons reconditioneringscentrum kunnen we de technische staat van personen- en bestelwagens optimaal in kaart brengen en direct alle werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn. Het is dan ook geen ‘gewone’ werkplaats, maar een plek waar we de voertuigen efficiënt en met een gegarandeerde hoge kwaliteit showroom klaar maken. Wij geloven zo in deze uniforme aanpak, dat de occasions in aanmerking komen voor een reparatie en onderhoudsabonnementen van 3 jaar en klanten zelfs een terugkoopregeling kunnen afsluiten.” Via inruil van eigen vestigingen en een gespecialiseerd inkoopteam verzorgt Wensink een continue aanvoer van nieuwe occasions van verschillende merken. Naar verwachting maakt Wensink op deze wijze jaarlijks 10.000 occasions klaar voor de markt.

wensink-opent-reconditioneringscentrum-media-1

Zo-Goed-Als-Nieuw

De personen- en bestelwagens die Wensink op de vestigingen als inruilvoertuig inneemt, worden door de verkoopadviseurs getaxeerd en gecontroleerd. Voordat Wensink de auto’s op transport zet, is al duidelijk welke onderdelen er in Groningen op voorraad moeten liggen. Ieder voertuig krijgt een tag waarmee het hele reconditioneringsproces digitaal wordt vastgelegd. Bij binnenkomst in Groningen, worden de auto’s in drie stappen gewassen; met de hand, machinaal en gedroogd. Direct daarna wordt het profiel van de banden nauwkeurig digitaal uitgelezen en zet men de auto op de remmenbank en worden ook de koplampen getest en afgesteld. Indien nodig doen de monteurs ter plekke een viergas- of roetmeting. Vervolgens wordt de auto op een van de dertien bruggen gezet en maakt men een digitaal inspectierapport op. Daar worden ook meteen de onderhoudswerkzaamheden door monteurs uitgevoerd. Auto’s met krassen of met kleine deukjes worden optisch hersteld. Hiervoor heeft het Wensink reconditioneringscentrum een speciaal verfmengmachine die de kleuren exact meet en verf in kleine hoeveelheden mengt. Ook beschadigde velgen worden gereinigd, afgedraaid en opnieuw gepoedercoat.

De occasions die in (zo goed als) nieuwstaat zijn teruggebracht, worden in de eigen studio van binnen en van buiten gefotografeerd. Dankzij een speciaal draaiplateau zijn de auto’s 360 graden rond te bekijken. Hierdoor biedt Wensink in veel gevallen de auto nog dezelfde dag online aan.

wensink-opent-occasion-fabriek-media-2

Goed voor Groningen

Medewerkers van Wensink Automotive noemen het reconditioneringscentrum met een knipoog de occasion-fabriek. Wensink gebruikt voor deze activiteiten een oud pand dat ooit dienst deed als productielocatie van Phillips. Om alle werkzaamheden zo effectief mogelijk uit te voeren, is het pand omgebouwd naar een modern reconditioneringscentrum dat aan de laatste eisen voldoet. Hierbij is het aangezicht van de fabriek in ere gelaten. Het openen van deze locatie is ook goed voor de werkgelegenheid in Groningen. Per direct zijn 37 werkplaatsen beschikbaar en naar verwachting zijn er de komende jaren meer mensen nodig om aan de toenemende vraag naar kwalitatieve occasions te kunnen voldoen.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.300 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.