wensink-nieuws-truck-en-trailer-in-beeld-hero-mobiel

Truck & Trailer neemt werkplaatsactiviteiten RMOtive over

Truck & Trailer neemt werkplaatsactiviteiten RMOtive over

Per 1 juli a.s. neemt Truck & Trailer alle werkplaatsactiviteiten van RMOtive B.V over. De werkzaamheden worden geïntegreerd in de Truck & Trailer vestiging in Lochem. Met de overname is continuïteit gewaarborgd voor medewerkers en klanten van RMOtive.

Soepele overdracht
De overdracht van de werkplaatsactiviteiten volgt na een lange periode waarin RMOtive en Truck & Trailer Lochem intensief hebben samengewerkt. Beide bedrijven hebben veel kennis en ervaring op het gebied van wagenparkonderhoud en Rijdende Melkontvangst (RMO). Dit transport vraagt om specialisten die precies weten waar de voertuigen, het getrokken materieel en bijvoorbeeld de monstername apparatuur aan moeten voldoen. Veranderingen van inzichten, technieken en noodzakelijke investeringen in de toekomst, heeft RMOtive doen besluiten om een solide overnamepartner te zoeken. Door de samenwerking met Truck & Trailer Lochem, was die snel gevonden. Met de overname is continuïteit voor alle RMOtive klanten gewaarborgd. Naast de bedrijfsactiviteiten, neemt Truck & Trailer ook de werknemers over.

Truck & Trailer Lochem
Door de overdracht van de werkplaatsactiviteiten van RMOtive verstevigt Truck & Trailer haar positie als multimerk werkplaats voor service en onderhoud van trekkers, opleggers en RMO-pompinstallaties. De Truck & Trailer vestiging in Lochem is officieel Magyar-dealer en daardoor bekend met RMO-techniek. Melktransport in Nederland en Belgie is een belangrijke sector, met deze overname wordt Truck & Trailer marktleider in beide landen. Manager Truck & Trailer Lochem Alfons Duteweert: “Met deze overname creëeren we een nog stabielere basis voor een gezond truck en trailerbedrijf, een versterking van ons netwerk en een verbetering van onze dienstverlening naar klanten in de Rijdende Melkontvangst. We zijn enorm trots dat de specialistische kennis van RMOtive aan ons bedrijf wordt toegevoegd. Anderzijds hebben we zelf ook veel ervaring met RMO-technieken en is deze stap eigenlijk niet meer dan logisch. Bovendien hebben we als Truck & Trailer veel te bieden. De omvang van ons bedrijf maakt ons stabiel en slagvaardig naar de toekomst toe. Er ontstaat een modern RMO-servicenetwerk dat nog beter in staat is om aan de mobiliteitsvraagstukken van onze klanten te voldoen.”

Vijf jaar gelden startte het initiatief Truck & Trailer vanuit de filosofie van totale ontzorging en one-stop-shopping. Naast reparatie en onderhoud behoren ook verkoop, verhuur, lease en onderdelenvoorziening tot de kernactiviteiten. Voor de inzet in Rijdende Melkontvangst en Bulktransport heeft Truck & Trailer gespecialiseerde en getrainde monteurs in dienst die met de nieuwste technieken uit de voeten kunnen.

RMOtive
In 2014 werd, kort na het wegvallen van Cosmo Trucks, RMOtive B.V. opgericht door Transport Groep Gelderland en Germo Logistiek. RMOtive verzorgt het onderhoud en de reparaties van het complete wagenpark van Transport Groep Gelderland en Germo Logistiek. Ook is RMOtive servicepartner van Friesland Campina voor onderhoud en reparatie van haar datasystemen en monstername apparatuur. Per 1 juli 2021 worden alle activiteiten overgedragen aan Truck & Trailer Lochem.

Wensink Automotive
Truck & Trailer is onderdeel van Wensink Automotive dat al ruim 30 jaar haar klanten zorgeloos onderweg houdt. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. In het multimerkenpalet worden ook de bestelwagens en trucks van Mercedes-Benz vertegenwoordigd. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een mulitmerk truck- en trailerbedrijf.