Wensink gaat voor een samenwerking met Cycloon

Wensink Automotive gaat vanaf heden ook gebruik maken van de Cycloon Post & Fietskoeriers voor het bezorgen van post en pakketten. De missie en visie van Cycloon passen goed bij Wensinks maatschappelijke en duurzaamheidsambities. Cycloon gaat vanuit Wensink op de fiets post en pakketten bezorgen door heel Nederland.

Het voordeel van deze samenwerking is dat post en pakketten duurzaam (zoveel mogelijk met de fiets) en sociaal (85% van de postmedewerkers van Cycloon heeft in het verleden of heden een afstand tot de arbeidsmarkt)bezorgd worden waardoor er minder autoverkeer noodzakelijk is. Ook vinden veel mensen een fietskoerier aan de deur een prettige ervaring.

Frank Budde van Wensink: “Wij hadden als bedrijf de wens om de postwerkzaamheden bij ons eigen personeel weg te halen en uit te besteden bij een externe partij. Het is een mooie bijkomstigheid dat we met deze nieuwe werkwijze bij Cycloon juist weer nieuwe, sociale banen kunnen creëren en op deze manier een mooie stap kunnen maken in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Ook Mirte de Jong van Cycloon is erg blij met de samenwerking: “Het is supertof dat een bedrijf als Wensink bezig is met sociaal en duurzaam inkopen en kiest voor onze groene en sociale bezorging! Nu kunnen we nog meer sociale banen creëren. Ik ben heel trots op deze samenwerking.”

wensink-gaat-voor-een-samenwerking-met-cycloon-media

Werkwijze van de post met Cycloon

De fietskoeriers van Cycloon komen op afgesproken tijden bij Wensink de post ophalen waarnaar de koerier deze naar het sorteercentra toebrengt. Vanaf hier wordt de post verspreid over de stad, ons land en waar het ook maar naartoe moet. Cycloon bezorgt zoveel mogelijk op de fiets, maar waar nodig met duurzaam vervoer óf via een van hun (autokoerier)partners, bijvoorbeeld in het buitengebied of als post naar het buitenland moet.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.