wensink-nieuws-eerste-online-aflevering-hero-mobiel

CO2-neutraal

Wensink rijdt CO2-neutraal dankzij Shell

Wensink Automotive en Shell hebben al langere tijd een vruchtbare relatie en vanaf heden is deze relatie ook duurzaam. De CO₂ -uitstoot van elke liter brandstof die Wensink bij Shell tankt wordt gecompenseerd. Hiermee verkleinen zowel Wensink als Shell hun CO₂ -uitstoot en dat draagt bij aan een groenere wereld!

Wensink & Shell verduurzamen relatie

Shell is al jarenlang de brandstofleverancier van Wensink. Omdat Wensink het belang ziet van het verkleinen van haar ecologische voetafdruk is het bedrijf constant bezig om te verduurzamen. Dat een langdurige partner als Shell dat herkent en een oplossing biedt is fantastisch nieuws. Wensink en Shell compenseren de getankte liters door het aankopen van CO₂-credits in verschillende projecten. Omdat de opwarming van de aarde een globaal probleem is, vindt de compensatie in meerdere projecten plaats.

CO₂ compenseren

Het compenseren van CO₂ gebeurt middels het planten van bomen. De geplante bomen halen CO₂ uit de lucht. Als het hout verbrandt of wegrot, komt de koolstof weer vrij in de lucht als CO₂. Door bossen te beschermen en ervoor te zorgen dat er niet gekapt wordt, blijft de opgeslagen koolstof in de boom. Zo compenseren Wensink en Shell de CO₂-uitstoot en houden de bedrijven de wereld groen!