Wensink-over-ons-missie-visie-kernwaarden-hero-mobiel

Uw auto, klaar voor de lente

Samen met uw auto aangenaam het voorjaar in

5 Lentetips van Wensink

De lente heeft voor veel mensen de perfecte omstandigheden om er lekker op uit te gaan met de auto. In dit artikel geven we u 5 handige tips om samen met uw auto een prettige lente te beleven.

In dit artikel vindt u de volgende tips voor een aangename lente:

  1. Bewaar een zonnebril in de auto
  2. Geef uw auto een uitgebreide poetsbeurt
  3. Wissel uw winterbanden om voor zomerbanden
  4. Test uw airco alvast
  5. Check uw ruitenwissers

Uw auto ook lente-klaar laten maken?

1. Bewaar een zonnebril in de auto

We zijn in de lente erg blij dat de zon zich weer wat vaker laat zien, maar hij kan u soms ook verassen. Zeker als het wegdek nog nat is kan de zon voor verblinding zorgen. Omdat ze in de lente laag hangt is een zonneklep vaak niet voldoende. Ons advies: leg een zonnebril in uw auto, een gepolariseerde werkt het beste. Zo bent u op alles voorbereid.

wensink-smart-wasstraat

2. Geef uw auto een uitgebreide poetsbeurt

Het aanbreken van de lente betekent voor veel mensen dat het tijd is voor de lenteschoonmaak. Ook uw auto heeft hier behoefte aan, in de winterperiode trekken auto's vaak veel vuil aan, met name aan de onderkant. Resten strooizout zijn schadelijk voor uw lak en kunnen met name bij oudere auto's zorgen voor roestvorming. Daarom raden wij aan om uw auto ieder voorjaar grondig te reinigen. Het is handig om daarbij ook de binnenkant mee te nemen, in de winter wordt er doorgaans veel zand mee de auto in genomen.

3. Wissel uw winterbanden om voor zomerbanden

Wist u dat het gebruik van winterbanden bij temperaturen boven 7°C zorgt voor meer verbruik en meer slijtage dan zomerbanden? Daarom is het goed om in het voorjaar een bandenwissel te doen en zo wat geld te besparen. 

Bonustip: Gaat u in het voorjaar op wintersport? Wacht dan nog even met de bandenwissel, bij winterse omstandigheden zijn winterbanden namelijk verplicht in o.a. Oostenrijk en Duitsland.

4. Test uw airco alvast

Er zijn weinig zaken zo prettig als een goede klimaatregeling in de auto op een warme dag. In de winter heeft uw airco waarschijnlijk meerdere maanden uit gestaan, daarom is het goed om deze in het voorjaar vast te controleren. Zo weet u zeker dat u op verkoeling kunt rekenen wanneer het kwik weer stijgt. 

5. Check uw ruitenwissers

Uw ruitenwissers hebben het meestal in de winterperiode het zwaarst. Zeker wanneer ze regelmatig vastvriezen aan uw voorruit kunnen er scheurtjes in het rubber ontstaan. U wilt immers niet uw zicht verliezen wanneer u door een regenbui rijdt. Als uw ruitenwissers versleten zijn is het verstandig ze te vervangen, meestal is dit een goedkope en snelle oplossing.   

ruitenwisser-vervangen-kraak