mercedes-benz-trucks-veiligheid-hero-mobiel

Mercedes-Benz Trucks Veiligheid

Veiligheid staat voorop

Bij vrachtwagens is veiligheid een van de belangrijkste pijlers. Zeker bij Mercedes-Benz Trucks. Daarom zijn de veiligheidssystemen ook standaard bij de Mercedes-Benz trucks. Deze systemen ondersteunen de bestuurders in verschillende situaties. Zo wordt het verkeer nog veiliger voor zowel bestuurder, truck als omstanders. De trucks nemen namelijk van alles waar wat de bestuurder niet kan zien. De systemen zullen of zelf acties ondernemen of de bestuurder op de hoogte stellen van mogelijke gevaren. Wat de veiligheidssystemen van Mercedes-Benz trucks zijn is te zien in onderstaande video's. 

Active Brake Assist 5

Active Brake Assist behoort tot de standaarduitrusting van Mercedes-Benz Trucks. Dit om de bestuurders te ondersteunen in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld om een noodstop uit te voeren wanneer de truck een stilstaand of bewegend object waarneemt. Hierdoor kan de truck verkeersongevallen voorkomen of de gevolgen hiervan verminderen. 

mercedes-benz-trucks-veiligheid-active-brake-assist-5-slider

MirrorCam

Bij de nieuwe Actros modellen zijn de buitenspiegels vervangen door het camerasysteem MirrorCam. Zowel links als rechts op het dakframe zijn twee camera's geplaatst. Deze zorgen voor een beter zicht en komt dus ten goede van de verkeersveiligheid. Het verbeterde zicht uit zich ook voornamelijk in het feit dat de buitenspiegels zijn verdwenen. Zo kan een chauffeur veel meer zijn bij rotondes. Ook verliest bij een rotonde de chauffeur zijn trailer niet meer uit het oog. Dit komt omdat de MirrorCam automatisch meedraait bij bochten en rotondes. Zo weet de chauffeur exact wat er achter hem gebeurt. 

mercedes-benz-trucks-veiligheid-mirrorcam-slider-1

Active drive assist

Active Drive Assist zorgt ervoor dat de bestuurder van de truck een veilig afstand bewaart tot zijn voorligger. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat de truck in het midden van de rijstrook blijft rijden. Door dit systeem wordt de bestuurder minder belast en kan zo langer fit en geconcentreerd blijven. 

Daarnaast draagt het systeem ook bij aan de veiligheid. Het systeem grijpt in wanneer de bestuurder in strijd met wettelijke voorschriften of vanwege gezondheidsproblemen permanent zijn handen van het stuurwiel haalt. Wanneer dit gebeurd gaan er allemaal waarschuwingen af binnen de truck. Als de bestuurder niet reageert zal de truck automatisch vertragen met behoud van zijn rijstrook. 

mercedes-benz-trucks-side-video-mobiel

Video afspelen

Sideguard assist

Elke Truck heeft dode hoeken. Om de bestuurder te ondersteunen bij het afslaan of wisselen van een rijstrook is er de Active Sidequard Assist. Dit systeem neemt stilstaande of bewegende objecten waar. Wanneer er een gevaarlijke situatie dreigt kan de truck de bestuurder waarschuwen door middel van optische- en geluidssignalen. 

Het systeem kan de truck ook afremmen of tot stilstand brengen om een ongeval te voorkomen of de ernst hiervan te verminderen. 

mercedes-benz-trucks-sidequard-video-mobiel

Video afspelen

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten van Mercedes-Benz trucks veiligheid?

Bij vrachtwagens is veiligheid een van de belangrijkste pijlers. Zeker bij Mercedes-Benz Trucks. Daarom zijn de veiligheidssystemen ook standaard bij de Mercedes-Benz trucks. Deze systemen ondersteunen de bestuurders in verschillende situaties. Zo wordt het verkeer nog veiliger voor zowel bestuurder, truck als omstanders. De trucks nemen namelijk van alles waar wat de bestuurder niet kan zien. De systemen zullen of zelf acties ondernemen of de bestuurder op de hoogte stellen van mogelijke gevaren.

Welke veiligheidssystemen biedt Mercedes-Benz trucks?

Active Brake Assist 5, MirrorCam, Active drive assist en Sideguard assist.