mercedes-benz-trucks-update-tachograaf-hero-mobiel

Inbouwen nieuwe Smart Tacho 2

Bestel nu en wees op tijd!

Upgraden naar de Innovatieve Smart Tacho 2

Tijdelijk aanbieding vanaf € 1.495,- excl. btw*.

Alle trucks die gebruikt worden voor internationaal transport binnen de EU moeten in de komende anderhalf jaar uitgerust zijn met een digitale tachograaf van de tweede generatie (Smart Tacho 2), als onderdeel van nieuwe regelgeving die vanaf augustus 2023 van kracht is geworden. Bij Mercedes-Benz Trucks kunt u de nieuwe Smart Tacho 2 laten inbouwen (en ijken) vanaf € 1.495,- (excl. btw)*.

* De prijs van € 1.495,- is o.b.v. overgang van 1e generatie slimme tachograaf (DTCO4.0) naar 2e generatie slimme tachograaf (DTCO4.1). Indien er een upgrade moet plaatsvinden van een conventionele digitale tachograaf (PRE-DTCO4.0) naar de 2e generatie slimme tachograaf (DTCO4.1), komt er additioneel € 199,- bij, inzake de montage van een DSRC-antenne. De prijs is dan € 1.694,- (excl. btw).

Vanaf 21 augustus 2023 moeten alle nieuw te registreren tachograaf plichtige voertuigen boven de 3.500 kg voorzien zijn van de nieuwe smart tacho 2. Voertuigen met een digitale tachograaf, die actief zijn in een andere lidstaat dan de lidstaat van registratie, moeten vanaf 1 januari 2025 voorzien zijn van de smart tacho 2. Voor voertuigen met een smart tacho 1 die actief zijn in een andere lidstaat, ligt deze datum op 19 augustus 2025. En per 1 juli 2026 geldt dat ook voor internationaal rijdende voertuigen vanaf 2,5 ton.

Slider Tachograaf

Slimme tachograaf

Een Smart Tacho 2 is de tweede versie van de slimme tachograaf. Nadat de eerste versie al over nieuwe functies beschikte, zijn hier bij de nieuwe Smart Tacho 2 nog een aantal bijgekomen:

  • Automatisch registratie landcode
  • Nieuwe laden en lossen functie
  • Van 28 naar 56 dagen
  • GNSS-signaal extra beveiligd
  • DSRC-module verbeterd
  • Bluetooth op de tachograaf: met behulp van de ITS-interface verbinding maken met de tachograaf via bijvoorbeeld een mobiele telefoon

Inbouwen nieuwe Smart Tacho 2

Bij Wensink Mercedes-Benz Trucks bieden we nu een geweldige kans om uw vrachtwagen(s) te upgraden met de nieuwste Smart Tacho 2. Vanaf € 1.495,- (excl. btw) kunt u profiteren van deze upgrade, dit bedrag is inclusief de volledige inbouw van de nieuwe tachograaf en het ijken ervan. 

Update uw truck(s) met de nieuwe verplichte Smart Tacho 2 en kom niet voor verrassingen te staan. Vraag hier meer informatie aan en we nemen z.s.m. contact met u op!

Aanvraag Smart Tacho 2

Ik wil *

* De vanafprijs van € 1.495,- is op basis van overgang van 1e generatie slimme tachograaf (DTCO4.0) naar 2e generatie slimme tachograaf (DTCO4.1). Indien er een upgrade moet plaatsvinden van een conventionele digitale tachograaf (PRE-DTCO4.0) naar de 2e generatie slimme tachograaf (DTCO4.1), komt er additioneel € 199,- bij, inzake de montage van een DSRC-antenne. De prijs is dan € 1.694,-. Deze actie is geldig tot en met 30 juni 2024. Fouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden.