mercedes-benz-trucks-veiligheid-mirrorcam-hero-mobiel

Mercedes-Benz MirrorCam

Altijd goed zicht

Mercedes-Benz MirrorCam een uniek systeem

De nieuwe Mercedes-Benz Actros is inmiddels onmiskenbaar door zijn MirrorCam. De bekende grote buitenspiegels zijn vervangen door camera's. Dit zorgt voor beter zicht, verbeterde aerodynamica en een verhoogde verkeersveiligheid. Echter zal het voor een chauffeur even wennen zijn aan de MirrorCam daarom leest u hier alles wat u moet weten. 

Beter zicht

Buitenspiegels zoals iedereen die kent op een truck belemmeren het zicht van chauffeurs. Met de MirrorCam is dit verleden tijd. Wanneer een chauffeur aan komt rijden bij een kruispunt of een rotonde heeft hij vrij zicht. Dit zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid. Ook verliest de chauffeur zijn trailer niet meer uit het oog bij krappe bochten en rotondes. Het camerabeeld van de MirrorCam draait namelijk mee in bochten. Hierdoor heeft de chauffeur altijd zicht op zijn trailer. Zo is de dode hoek dus kleiner. 

mercedes-benz-trucks-veiligheid-mirrorcam-slider-1

De voordelen

De MirrorCam brengt veel voordelen met zich mee. Door de lagere luchtweerstand kan de MirrorCam een brandstofbesparing van 1,5% mogelijk maken. De chauffeur heeft ook veel minder last van regen, vuil of condens. De camera's hebben namelijk hun eigen kleine overkapping boven de lens. Tevens zorgt de verwarming in de camera's ervoor dat ook op koude en vochtige dagen het beeld haarscherp blijft. 

De displays aan de binnenzijde van de truck zijn voorzien van lijnen. Dezer lijnen helpen de chauffeur om de afstand achter de vrachtwagen beter in te schatten. Zo kan de chauffeur typische situaties beter inschatten. Zoals: zien of er voldoende afstand is om naar links te verplaatsen, of de vrachtwagen veilig naar rechts kan om in te halen en hoe ver de hele combinatie nog naar achter kan rijden. 

Wanneer het donker is heeft de MirrorCam ook veel voordelen. Zo is het licht dat door de camera's wordt overgebracht naar de beeldschermen veel lichter dan het natuurlijke licht. Zo ziet de chauffeur met weinig licht veel beter dan met gewone buitenspiegels. Ook kan de chauffeur zelf de helderheid van het beeldscherm aanpassen naar zijn eigen wensen. 

 

Hoe het werkt

Bekijk in deze video hoe MirrorCam werkt.

mercedes-benz-trucks-veiligheid-mirrorcam-hero-mobiel

Video afspelen

Bekijk alle veiligheidssystemen

Ook veilig onderweg zijn? Bekijk hier ons aanbod
 

Deze bedrijven kozen al voor veilig transport