elektrisch-rijden-hero-mobiel

Elektrisch rijden 

aangenaam

Uw duurzame partner

Bij Wensink zien we de wereld veranderen, groener worden is essentieel om een betere wereld te creëren voor iedereen. Met elektrisch rijden wordt er een grote duurzame stap gezet. Elektrische auto's stoten geen schadelijke stoffen uit wat beter is voor u en voor het milieu. Begin uw elektrische avontuur aangenaam bij Wensink Lease & Services! Wij bieden een breed assortiment aantrekkelijke elektrische personenwagens en bedrijfswagens aan. Zo bent u altijd zorgeloos onderweg in uw elektrische auto.

Elektrisch model uit voorraad rijden?

Wensink heeft een breed aanbod elektrische modellen. Of het nu gaat om elektrische personenwagens of elektrische bedrijfswagens. Wij hebben voor iedereen een passende elektrische oplossing. 

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Net zoals voorgaande jaren stelt de overheid ook voor 2023 de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) beschikbaar. Hiermee ontvangt u als particulier een subsidie bij de aanschaf of private lease van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. De aankoopsubsidie in 2023 ligt voor nieuwe elektrische auto's op  € 2.950,-, voor gebruikte elektrische auto's geldt een subsidie van € 2.000,-.

Kom snel in actie, het subsidiebudget van de overheid is beperkt en uit ervaring weten we dat dit altijd hard gaat.

Meer informatie over de SEPP-regeling

Benieuwd naar alle subsidies en voorwaarden?

Ontdek alle subsidies voor elektrische voertuigen
wensink-laadoplossingen-slider

Laadoplossingen 

van Wensink

Wensink zorgt er altijd voor dat u zo aangenaam mogelijk onderweg bent. Dat is juist van groot belang als het gaat om elektrische mobiliteit. Hier gaan wij alleen voor de beste service. Wij helpen u graag met een laadoplossing op maat. Voor iedere gebruiker van elektrische auto's is er een ideale laadoplossing te bedenken. Er zijn verschillende oplossingen voor laden bij huis en op de zaak. Wensink denkt hierin graag met u mee, ook als u uw voertuig niet bij Wensink heeft aangeschaft. Dat is wel zo aangenaam!

Voor u heeft Wensink de beschikking over de volgende laadstations:

  • Wallbox Pulsar is een veelzijdige thuisladers met Wi-Fi, Bluetooth en andere slimme functies.
  • Wallbox Alfen Pro Line 22 kW slimme laadpaal met verrekenmodule.

Veelgestelde vragen elektrisch rijden

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft met betrekking tot elektrisch rijden. Daarom hebben wij voor u al deze vragen gebundeld. Op al deze vragen geven wij zo goed mogelijk antwoord. Mochten er vragen zijn waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe lang duurt het om mijn elektrische auto op te laden

Hoe lang uw elektrische auto erover doet om op te laden is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Hoeveel elektrisch vermogen het oplaadpunt levert. 
  • Hoe snel uw auto kan opladen
  • Hoe leeg uw batterij is en hoe vol u deze graag wilt.
Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Het opladen van uw elektrische auto vaak thuis het goedkoopst. 1 kilowattuur (kWh) kost thuis ongeveer tussen de 20-25 eurocent. Uiteraard heeft u hiervoor wel een speciaal oplaadpunt bij uw huis nodig. 1 kilowattuur bij een openbare laadpaal kost gemiddeld 35 eurocent. 1 kilowattuur bij een snel laadstation kost gemiddeld 65-70 eurocent.

Wat kost het installeren van een laadstation thuis?

Gemiddeld kost het laten installeren van een laadpaal bij u thuis tussen de €1.500 en de €2.500 euro. Daar zitten alle kosten bij in. Dus de kosten van de laadpaal of wallbox tot en met de kosten van de installatie. 

Waar kan ik een openbaar laadpunt vinden?

Nederland telt momenteel meer dan 77.000 openbare oplaadpunten. Meer dan 2.000 hiervan zijn snellaadpunten. Via deze website kunt u het dichtstbijzijnde openbare oplaadpunt vinden. 

Heb ik in het buitenland een andere laadkabel nodig?

Nee, in Europa hebben alle elektrische auto's dezelfde stekker. U kunt dus gewoon uw eigen laadkabel gebruiken in het buitenland.

Hoe ver kan ik rijden met mijn elektrische auto?

De afstand (actieradius) die u met uw elektrische auto kan rijden verschilt per model. Er zijn namelijk verschillende punten die van invloed zijn op de actieradius van uw auto:

  • De grootte van de batterij van de auto
  • Het verbruik van de accu 
  • Op de snelweg verbruikt u minder energie dan in de stad.

U kunt de actieradius van uw auto bekijk op deze website.

Rijdt een elektrische auto anders dan een benzine of diesel?

Ervaar zelf hoe het is om in een elektrische auto te rijden. Kom vooral eens bij ons langs om een elektrische auto te beleven. Er zijn namelijk wel een aantal punten anders bij een elektrische auto dan bij een reguliere auto. Zo is een elektrische auto altijd een automaat en maakt die geen geluid. Ook accelereert een elektrische auto veel sneller dan dat u waarschijnlijk gewend bent!

Is een elektrische auto net zo veilig als een benzine of diesel?

Een elektrische auto is net zo veilig als andere auto's. Omdat de meeste elektrische auto's nog niet zo lang bestaan zijn ze dan ook vaak voorzien van de nieuwste technologieën. Zo bent u dus altijd veilig onderweg. Mocht u betrokken zijn bij een ongeluk dan wordt de stroomspanning van de accu direct gedeactiveerd. Zo is de kans dat u een elektrische schok krijgt nihil. 

Kan ik subsidie aanvragen voor mijn elektrische auto?

Wanneer u een elektrische auto koopt of leaset dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Deze regeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenwagens. De SEPP loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. U kunt deze subsidie één keer krijgen als u voldoet aan de voorwaarden.  De subsidie kan oplopen tot €2.000,-

Wilt u meer informatie over de subsidieregeling en kijken welke auto's in aanmerking komen voor de subsidieregeling klik dan hier.