lease-over-private-lease-hero-mobiel

Veelgestelde vragen

Antwoord op al uw vragen

Veelgestelde vragen lease

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft met betrekking tot het leasen van een auto. Daarom hebben wij voor u al deze vragen gebundeld. Op al deze vragen geven wij op deze webpagina zo goed mogelijk antwoord. Mochten er vragen zijn waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Belangrijkste onderwerpen die worden behandeld
 1. Maak kennis met Wensink Private Lease;
 2. Aanvraag & acceptatie;
 3. Tijdens het leasen;
 4. Einde leasecontract;
 5. Financieel & facturatie;
 6. Verzekering;
 7. Persoonlijke wijzigingen;
 8. Over de website;
 9. Overig.

Maak kennis met Wensink Private Lease

Wat is Private Lease?

Private leasen (of privé leasen) is zorgeloos rijden in een splinternieuwe auto voor een vast en scherp bedrag per maand. Dit betekent een einde aan vervelende, onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Het enige wat u nog zelf hoeft te betalen is brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes. Daarnaast heeft u de zekerheid van het Keurmerk Private Lease. Eigenlijk is leasen een mooi woord voor huren. U bent geen eigenaar, maar huurt de auto. U bepaalt zelf hoe lang u de auto leaset (variërend tussen de 24, 36, 48 of 60 maanden). Geen rompslomp meer, maar zorgeloos autorijden voor een scherp tarief!

Private Lease via Wensink is inclusief:

 • Afschrijving, rente en andere leasekosten
 • Motorrijtuigenbelasting en premie voor verzekering 
 • Kosten van reparatie, onderhoud, pechhulp Europa
 • Kosten van vervangend vervoer (standaard na 24 uur)
Wanneer kom ik in aanmerking voor Wensink Private Lease?

Na een consumententoetsing bij EDR blijkt of u in aanmerking komt voor private lease. Dat is een controle die Wensink Lease door EDR laat doen op uw kredietwaardigheid (vaste baan, andere openstaande leningen zoals een hypotheek etc.) en wordt gebruikt om inzicht te krijgen in kredietrisico’s en financiële risico’s.

Welke modellen / uitvoeringen kan ik private leasen?

Op wensink.nl/privatelease vindt u ons huidige aanbod.

Welke looptijden en jaarkilometrages zijn mogelijk?

Wensink Private Lease beschikt over onderstaande looptijden:

 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden
 • 60 maanden

Het jaarkilometrage waaruit u kunt kiezen is:

 • 10.000
 • 15.000
 • 20.000
 • 25.000
 • 30.000
Kan het maandbedrag van Wensink Private Lease tijdens de looptijd nog wijzigen?

Wensink Lease beschikt over het keurmerk Private Lease, hiermee bevestigen wij de zekerheid. De leaseprijs mag alleen in afgesproken gevallen nog wijzigen. Ook als u het leasecontract al ondertekend heeft. Een voorbeeld is als de overheid belastingen verhoogt, zoals wegenbelasting, BTW of assurantiebelasting.

Wat houdt het Keurmerk Private Lease in?

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van private lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. We houden ons aan de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease inclusief de aanvullende voorwaarden met eerlijke spelregels.

Waar staat het Keurmerk Private Lease voor?

Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden:

 1. Eerlijke voorwaarden
 2. Compleet product
 3. Bescherming tegen financiële lasten
 4. 14 dagen bedenktijd
 5. Zekerheid bij klachten
Wat zijn de eerlijke voorwaarden van het Keurmerk Private Lease?

De Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease zijn eerlijk en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease kunnen hier gevonden worden: https://www.keurmerkprivatelease.nl/paginas/a-tot-z/algemene-voorwaarden .

Wat betekent een compleet product?

Het is duidelijk welke componenten er in de leaseprijs opgenomen zijn. Wensink Private Lease voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Dit betekent dat vrijwel alle kosten inbegrepen zijn: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, vervangend vervoer na 24 uur, pechhulp en BTW.

Wat betekent bescherming tegen te hoge financiële lasten?

Er wordt samen met ons beoordeeld of een Wensink Private Lease binnen de financiële mogelijkheden valt. Daarmee bieden wij de zekerheid dat de maandelijkse leasekosten financieel te dragen zijn. Hiervoor hanteren wij de zogenaamde VFN-norm en raadplegen wij het BKR.

Wat betekent 14 dagen bedenktijd?

Op basis van het consumentenrecht is 14 dagen bedenktijd ingevoerd. Het is namelijk belangrijk om zorgeloos te kunnen genieten van de leaseauto en er zeker van te zijn dat er een weloverwogen keuze is gemaakt.

Wat betekent zekerheid bij klachten?

Een eventueel geschil wordt snel in behandeling genomen door een onafhankelijke Geschillencommissie.

Wij streven ernaar om uw klacht binnen twee werkdagen in behandeling te nemen en deze binnen vijf werkdagen op te lossen. Zo kunnen we samen met u werken aan een oplossing die aan uw verwachtingen voldoet. 

Wanneer neem ik contact op met de onafhankelijke Geschillencommissie?

Is er een Wensink Private Lease contract bij ons afgesloten en hebben wij een geschil niet naar tevredenheid opgelost? Dan is het mogelijk het geschil voor te leggen aan de onafhankelijke Geschillencommissie Private Lease.

De contactgegevens zijn:
Geschillencommissie Private Lease
Bordewijklaan 46
Postbus 90600
2509 LP Den Haag 

Kijk voor meer informatie op de www.geschillencommissie.nl. U vindt het Reglement Geschillencommissie Private Lease Bedrijven op www.keurmerkprivatelease.nl.

Is het Wensink Private Lease contract inclusief brandstof?

Nee, het Wensink Private Lease is exclusief brandstof. Het is niet mogelijk om dit als optie op te nemen in de overeenkomst.

Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud van de auto laat doen?

Met Wensink Private Lease kunt u uitsluitend terecht bij een vestiging van Wensink voor het betreffende merk. Zo is alles onder één dak geregeld.

Word ik geholpen bij pech in het buitenland?

U kunt 7 dagen per week, 365 dagen per jaar, bij een ongeval of pech rekenen op hulp van pechhulp. Waar u ook bent in Nederland of Europa, uw voertuig wordt ter plekke gerepareerd of weggesleept.

Is Private Lease duurder dan een auto kopen?

De kosten van Wensink Private Lease kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit. Wanneer u dit gaat berekenen, moet u met onderstaande onderdelen rekening houden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp
 • Afschrijving van de auto
Mogen anderen in de auto rijden?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Staat het kenteken op mijn naam of op naam van Wensink Lease?

Het kenteken wordt op uw naam gesteld.

2todrive

Het voertuig mag worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Aanvraag & Acceptatie

Welke documenten heeft Wensink Private Lease nodig om mijn aanvraag in behandeling te nemen?

Gebruik hiervoor de documentatie checklist op onze website. Wij vragen onder andere een kopie van een geldig rijbewijs aan te leveren. Zorg ervoor dat het BSN-nummer en de pasfoto worden afgeschermd. De KopieID-app kan hierbij helpen. Ditzelfde geldt uiteraard voor de tweede contractant indien van toepassing.

Hoe maak ik met de KopieID app een veilige kopie van mijn rijbewijs?

Met de KopieID app kan een kopie van het rijbewijs worden gemaakt waar de identiteitsgegevens worden doorgestreept die wij niet hebben of niet mogen verwerken. Ook wordt er met de app een watermerk in de kopie geplaatst met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen. De app is te downloaden via Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone.

Is het niet mogelijk de app te downloaden? Maak dan het BSN-nummer onleesbaar, ook in de cijferreeks onderaan. Ook de pasfoto moet onherkenbaar gemaakt worden. Schrijf in de kopie dat het om een kopie gaat, schrijf in de kopie voor welke instantie of welk product de kopie is bedoeld en schrijf in de kopie de datum waarop de kopie is afgegeven.

Tekent mijn partner mee als ik een contract afsluit?

Als u getrouwd bent, ondertekenen beide partners het Private Lease contract. Als u niet getrouwd bent is het niet noodzakelijk om uw partner mee te laten tekenen, maar dit is uiteraard wel mogelijk.

Waarom moet ik aangeven hoeveel kilometer ik denk te gaan rijden?

Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van Wensink Private Lease contract.

Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat de meer kilometerprijs hoger is dan de minderkilometerprijs is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger in te schatten dan wat lager in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden.

Houd rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zakelijk te rijden kilometers
 • Privé-kilometers
 • Vakanties
Welke kleuren / opties zijn mogelijk?

Op onze website kun je uit reguliere voorraad private leasen, maar ook een nieuw te bestellen voertuig samenstellen. Daar staan alle mogelijke kleuren en opties. 

Kan ik een proefrit maken?

Via de website kunt u uit de reguliere voorraad private leasen en daarbij een proefrit aanvragen. Wij weten dan direct om welke auto het gaat. Collega’s van het Wensink Customer Center bellen u terug voor het maken/bevestigen van een afspraak.

Kan ik een aanbetaling doen?

Bij Wensink Lease is het niet toegestaan het maandbedrag te verlagen door middel van vooruitbetaling. Het termijnbedrag wordt op de eerste werkdag van de maand waarop het termijnbedrag van toepassing is, geïncasseerd.

Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?

Dit is mogelijk, bezoek hiervoor een showroom van Wensink. Het inruilbedrag kan niet ingezet worden als aanbetaling om het leasetarief te verlagen.

Wat is de levertijd van de auto?

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald. Wij doen ons best om direct uit voorraad te leveren.

Waar kan ik het voertuig afhalen? Wat moet ik meenemen?

In het leasecontract staat vermeld waar u het voertuig op kunt halen. Bij het afhalen moet u uw rijbewijs meenemen.

Tijdens het leasen

Mag ik accessoires of andere wijzigingen of toevoegingen aanbrengen in het voertuig?

Dat mag als Wensink Lease u daarvoor schriftelijk toestemming geeft. De accessoires (zoals een trekhaak) moeten aangebracht en verwijderd kunnen worden zonder dat schade aan het voertuig ontstaat. Vóór inlevering van het voertuig moeten de accessoires verwijderd worden, behalve als Wensink Lease u heeft bericht dat dat niet nodig is. Kosten van verzekering, onderhoud, reparatie en vervanging van door u zelf aangebrachte accessoires zijn voor uw eigen rekening.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Uw mobiliteit is onze verantwoordelijkheid. Heeft u door onderhoud of reparatie meer dan 24 uur geen leaseauto tot uw beschikking, dan bieden we vervangend vervoer. We proberen u van een soortgelijk exemplaar als uw vertrouwde leaseauto te voorzien. In uw contract staat vermeld na hoeveel uren het vervangend vervoer voor kosten van de leasemaatschappij zijn.

Ook bij schade heeft u recht op vervangend vervoer. Voorwaarde is wel dat er een verzekering bij schade in het contract is opgenomen.  

Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?

Op het leasecontact staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks met u wordt verrekend. Bij afwijkingen in minderkilometers vergoeding wij tot een afwijking van 20%. Deze berekening wordt jaarlijks over de gehele verstreken looptijd gemaakt.

Rekenvoorbeeld
U heeft een contract van 10.000 kilometer per jaar voor 60 maanden en daarbij heeft u een minderkilometerprijs van 4 cent per kilometer. U heeft uiteindelijk gemiddeld 6.000 kilometer per jaar gereden. Dan vergoeden wij u 20% van 60.000 kilometer, namelijk 12.000 kilometer á 4 cent per kilometer. Dat komt neer op € 480,-.

Hoe zit het als ik mijn contract vroegtijdig wil beëindigen?

U kunt de leaseovereenkomst binnen de eerste twaalf maanden van de leaseperiode schriftelijk opzeggen. In dit geval bent u over de resterende maanden van het eerste jaar 100% van de termijnbedragen verschuldigd. Over de resterende maanden na het eerste jaar geldt de opzegvergoeding als omschreven in artikel 47 uit de Algemene Keurmerk Voorwaarden en de aanvulling op artikel 47 hieronder beschreven.

U kunt per brief opzeggen. Richt uw brief aan het onderstaande adres.

Wensink Lease
Holsteinstraat 2
8028 RT Zwolle

Hoe wordt de hoogte van de opzeggingsvergoeding bepaald bij opzegging na het eerste jaar?

Bij opzegging na het eerste jaar geldt een vaste opzeggingsvergoeding die gelijk is aan 50% van de nog resterende leasetermijnen. Ongeacht de hoogte van de berekende vaste opzeggingsvergoeding; u betaalt nooit meer dan het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke - hogere - termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld vaste opzeggingsvergoeding
Het vaste percentage is 50%. Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand. Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 50% van € 2.400,- is € 1.200,-.

Rekenvoorbeeld maximale opzeggingsvergoeding
Wanneer u bij aanvang van de overeenkomst direct een looptijd van 24 maanden gekozen zou hebben was het termijnbedrag € 280,- geweest. Conform het maximum plafond mag de opzeggingsvergoeding maximaal (€ 280,- - € 200,-) x 24 = € 1.920,- zijn.

Op basis van de berekening van de vaste opzeggingsvergoeding en de maximale opzeggingsvergoeding wordt de daadwerkelijke opzeggingsvergoeding vastgesteld. Hierbij geldt dat de berekening met de laagste uitkomst wordt aangehouden. Dat betekent dat de opzeggingsvergoeding in het geval van de bovenstaande rekenvoorbeelden € 1.200,- bedraagt.

Kan ik mijn contract kosteloos vroegtijdig beëindigen bij scheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap?

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan worden beëindigd, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Kan ik mijn contract kosteloos vroegtijdig beëindigen als ik onvrijwillig werkloos raak?

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan worden beëindigd, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Wat te doen bij inbraak of diefstal?

Bij diefstal, inbraak, vandalisme of doorrijden na aanrijding waarbij de auto in parkeerstand stond dient u direct (of binnen 24 uur) aangifte te doen bij de politie. Voeg het politierapport bij het schadeformulier. Stuur dit compleet naar onderstaand adres:

 

Wensink Lease
t.a.v. afdeling schade
Holsteinstraat 2
8028 Zwolle

Wat moet ik doen bij casco- of WA-schade?

Bij casco- of WA-schade bent u verplicht de leasemaatschappij onmiddellijk telefonisch in kennis te stellen. Vervolgens dient u de leasemaatschappij binnen 48 uur een volledig ingevuld schadeformulier op te sturen en zo snel mogelijk verklaringen van getuigen, die op de gebeurtenis betrekking hebben, te overleggen.

Verder bent u verplicht om:

 1. U zich te onthouden van alle handelingen, toezeggingen en verklaringen waaruit schulderkenning en aansprakelijkheid voor schade kan worden afgeleid en in het algemeen van alles wat de belangen van leasemaatschappij en de verzekeringsmaatschappij zou kunnen schaden;
 2. De door leasemaatschappij te geven instructies ingeval van (herstel van) schade op te volgen;
 3. Alle inlichtingen ter zake te verstrekken, die voor leasemaatschappij van belang zijn;
 4. Op verzoek van leasemaatschappij elke aanspraak op schadeloosstelling, die u ten opzichte van derden heeft, aan de leasemaatschappij over te dragen.

Als u deze verplichtingen niet nakomt of de instructies van de leasemaatschappij, ook voor het herstel van de schade, niet juist opvolgt, bent u aansprakelijk voor de door de leasemaatschappij daardoor geleden schade. In geval van schade bent u het overeengekomen bedrag aan eigen risico verschuldigd, totdat de ontstane schade geheel door een derde is vergoed.

Schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen die zich in het voertuig bevonden, komt voor uw rekening, tenzij deze schade door derden wordt vergoed. Het kan ook zijn dat deze schade gedekt wordt door de verzekering van de leasemaatschappij, hetgeen zal moeten blijken uit een schriftelijke bevestiging van de leasemaatschappij. In dat geval dient u tegelijk met de schademelding alle originele aankoopfacturen van de verzekerde zaken aan de leasemaatschappij ter beschikking te stellen.

Heb ik bij een ongeval recht op hulp bij vervoer van het voertuig en van de inzittenden?

Rijdbare schade: meld de schade tijdens kantooruren via 038-7000850.

Niet-rijdbare schade: is de schade aan uw leaseauto zo ernstig dat u niet meer verder kunt rijden, bel ons dan via het noodnummer: (038) 700 0860. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. De ANWB komt langs en probeert de schade te herstellen. Lukt dit niet, dan wordt de auto opgehaald en regelen we desgewenst zo snel mogelijk vervangend vervoer.

De regeling voor transport voor inzittenden bij een ongeval is uitgewerkt in de Algemene Verzekeringsvoorwaarden AON.

Hoe worden boetes en naheffingen parkeerbelasting en dergelijke afgehandeld?

Alle bekeuringen worden door de overheidsinstantie rechtstreeks naar u gestuurd. Indien de leasemaatschappij de bekeuring ontvangt, stuurt de leasemaatschappij de bekeuring aan u ter betaling door.

Wat moet ik doen wanneer mijn inkomen wijzigt?

Bij een positieve wijziging in uw inkomen hoeft u niets te doen. Mocht uw inkomen negatief wijzigen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Waar kan ik terecht voor reparatie, onderhoud en banden?

Berijders zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig en deskundig laten uitvoeren van onderhoudsbeurten en apk-keuringen. Ze kunnen hiervoor bij één van onze Wensink vestigingen van het betreffende merk terecht.

Houd ik de gehele leaseperiode hetzelfde voertuig?

Ja, behalve als de kosten van reparatie en onderhoud door een technisch gebrek zoveel hoger zijn dan normaal dat het voor Wensink Lease financieel onverantwoord is het voertuig nog langer in te zetten. Dan kan Wensink Lease het voertuig vervangen door een voertuig dat ten minste van dezelfde klasse is. Het termijnbedrag en de duur van de leaseperiode blijven dan gelijk.

Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan in de overeenkomst staat?

Op het leasecontact staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks met u wordt verrekend. Bij afwijkingen in minderkilometers vergoeding wij tot een afwijking van 20%. Deze berekening wordt jaarlijks over de gehele verstreken looptijd gemaakt.

Rekenvoorbeeld
U heeft een contract van 10.000 kilometer per jaar voor 60 maanden en daarbij heeft u een minderkilometerprijs van 4 cent per kilometer. U heeft uiteindelijk gemiddeld 6.000 kilometer per jaar gereden. Dan vergoeden wij u 20% van 60.000 kilometer, namelijk 12.000 kilometer á 4 cent per kilometer. Dat komt neer op € 480,-.

Einde leasecontract

Wordt de auto na afloop van de leasetermijn mij eigendom?

Standaard (zonder overname) blijft de auto het eigendom van Wensink Lease B.V. wanneer het contract eindigt. Aan het einde van de looptijd van Wensink Private Lease kan de auto tegen een op te vragen overnameprijs wel worden overgenomen. Met Wensink Private Lease wordt betaald voor het gebruik van de auto. Alle operationele kosten zijn inbegrepen, behalve brandstof en eventuele boetes of tolkosten. Wensink Private Lease voorkomt onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud. Het risico dat de auto aan het einde van de looptijd mogelijk minder waard is dan verwacht ligt bij ons. Ter voorkoming van discussies achteraf is het gewenst dat u zelf persoonlijk aanwezig bij de inname en beoordeling van uw voertuig.

Mijn contract loopt bijna af, wat moet ik doen?

Neem contact op met de verkoper/vestiging die de auto heeft geleverd. De auto kunt u inleveren bij Wensink Lease in Zwolle of bij een dichtstbijzijnde Wensink vestiging.

Wat zijn acceptabele gebruik schades bij inname?

De in te leveren Privé Leaseauto heeft in een paar jaar een aantal kilometers gemaakt. In deze periode is er waarschijnlijk hier en daar ‘gebruiksschade’ ontstaan. Voor acceptabele gebruiksschade worden geen kosten aan u doorberekent. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval. Het innamerapport wordt door een onafhankelijke partij opgemaakt. Ter voorkoming van discussies achteraf is het gewenst dat u zelf persoonlijk aanwezig bij de inname en beoordeling van uw voertuig.

Financieel & Facturatie

Als ik een contract afsluit, krijg ik dan ook te maken met de bijtelling?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever uw auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u in dit geval het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Betaal ik de rekening voor mijn Wensink Private Lease vooruit of aan het einde van iedere maand?

Het termijnbedrag wordt op de eerste werkdag van de maand waarop het termijnbedrag van toepassing is geïncasseerd. Overige verschuldigde bedragen moet u direct na facturering, maar uiterlijk 14 dagen na verzenddatum van de betreffende factuur betalen.

Ik heb een eigen onderneming, kan ik ook kiezen voor Wensink Private Lease?

Nee, dan raden we u aan om voor zakelijk lease te gaan. Ook hierin hebben we een scherp aanbod. Informeer naar de mogelijkheden.

Kunnen mijn ouders garant staan wanneer ik een Wensink Private Lease afsluit?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met uw partner een aanvraag te doen.

Wordt mijn private lease contract ook bij het BKR geregistreerd?

Ja. Om u financieel te beschermen registreren wij uw private lease bij het BKR. BKR heeft als doel te beschermen tegen overkreditering. Het BKR-reglement schrijft voor dat de hoogte van het registratiebedrag afhankelijk is van de overeengekomen eerste betaaldatum. Bij een eerste betaaldatum op of nà 1 april 2022 vindt de registratie plaats op basis 100% van de som van de leasetermijnen. Private leaseovereenkomsten met een eerdere betaaldatum worden geregistreerd op basis van 65%. Omdat de wijze van registratie bij alle gebruikers van de BKR-gegevens bekend is, heeft de aanpassing vanaf 1 april geen invloed op uw financieringsmogelijkheden.

Rekenvoorbeeld (o.b.v. 100%)
Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x € 199 x 100% = € 9.552,-

Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit voor een nieuwe financiering of bijvoorbeeld een hypotheek. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker.

Verzekering

Hoe hoog is mijn Eigen Bijdrage bij schade?

Uw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en uw Eigen Bijdrage bij een verwijtbare Casco schade bedraagt €500,00. Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door u is veroorzaakt, dan geldt in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan uw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €500,00. 

Indien het schadebedrag lager is dan uw Eigen Bijdrage betaalt u alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

Bouw ik schadevrije jaren op?

Het is mogelijk om een schadevrij verklaring op te vragen. Schadevrij bouwt u niet automatisch op bij Roy-Data. 

Hoe is het risico verzekerd of afgedekt voor aan of met het voertuig veroorzaakte schade?

De leasemaatschappij zorgt voor verzekering tegen het risico van WA-schade. De Verzekeringsvoorwaarden AON zijn hierop van toepassing.

Persoonlijke wijzigingen

Gescheiden / uit elkaar

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan worden beëindigd, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Mag ik de auto meenemen wanneer ik naar het buitenland verhuis?

Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dient u in Nederland woonachtig te zijn. Wij verzoeken u contact op te nemen met Wensink Lease.

Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

Bij overlijden van de contractant wordt het contract kosteloos beëindigd. Indien de nabestaanden de overeenkomst wensen voort te zetten, kunnen zij contact opnemen met Wensink Lease. Deze aanvraag zal op dat moment opnieuw financieel beoordeeld worden en voortzetting van de overeenkomst zal afhankelijk zijn van de uitslag van deze beoordeling.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Als u verhuist, dient u uw nieuwe adres aan Wensink Lease door te geven. Als uw e-mailadres wijzigt, moet u dat ook aan ons doorgeven. Totdat dat is gebeurd, kunnen wij alle voor u bestemde berichten aan het laatste door u opgegeven adres en/of e-mailadres sturen. Een nieuw telefoonnummer dient u ook door te geven aan Wensink Lease.

Deze wijzigingen moeten schriftelijk of per e-mail worden doorgegeven.

Over de website

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Wensink Private Lease?

Alle voorwaarden kunt u teruglezen op deze pagina.

De geleasete auto komt niet overeen met de auto op de afbeelding op de website

Wij proberen altijd een zo relevant mogelijke auto af te beelden. Hier kunnen verschillen in zitten. Twijfelt u hierover, neem dan contact met ons op.

Overig

Ik heb een klacht

We staan u graag telefonisch te woord via (038) 425 5755. Mailen is uiteraard ook mogelijk, stuur uw mail naar klachten@wensink.nl.

Hoe lang duurt de afhandeling van een klacht?

Wij begrijpen dat het vervelend is als u een klacht heeft. Om uw klacht zo goed mogelijk naar alle tevredenheid op te lossen streven wij ernaar om uw klacht binnen 14 dagen naar volledigheid op te lossen.

Winterbanden

Met winterbanden investeert u in veiligheid. Kiest u voor deze optie? Dan kunt u onbeperkt gebruik maken van onze bandenvoorraad. Wanneer de seizoenen wisselen, ontvangen berijders een melding en vervangen onze monteurs hun banden. Zo kunnen zij weer veilig op weg.

Worden mijn persoonsgegevens geregistreerd?

Uw persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het Reglement Gegevensverwerking van de leasemaatschappij. Dit reglement is te vinden op www.wensink.nl.

Ik heb een vraag welke ik hier niet terug kan vinden

We helpen u graag! Neem gerust contact met Wensink op via (038) 425 5755 of via onderstaande button.