wensink-lease-auto-inleveren-hero-mobiel

Einde van uw leasecontract

Geen zorgen: ook het beëindigen van uw leasecontract is onze zorg, wel zo prettig.

Einde van uw leasecontract

Is uw leasecontract aan het einde van de looptijd van Wensink Private Lease? Geen zorgen: ook het beëindigen van uw leasecontract is onze zorg, wel zo prettig. Hiervoor kunt u contact opnemen met de verkoper of vestiging waar uw leaseauto is aangeschaft. 

Wat moet ik doen met mijn leaseauto als mijn contract bijna afloopt?

Aan het einde van het contract levert u uw auto weer in bij Wensink Lease in Zwolle of bij een dichtstbijzijnde Wensink vestiging. Daarbij is het mogelijk om een nieuwe private lease auto uit te kiezen. Bekijk hieronder waar de dichtstbijzijnde Wensink vestiging is bij u in de buurt.

Waar moet u op letten bij het inleveren?

Aan het einde van het contract levert u de auto weer in, vanuit gaande dat alle termijnen betaald zijn en de auto in normale gebruiksstaat verkeert. Wilt u weten op welke punten uw leaseauto wordt gecontroleerd of waar u op moet letten tijdens het innameprotocol? Dat leest u hieronder in ons innameprotocol.

U dient de auto in originele staat, zowel in-als uitwendig schoon in te leveren. Accessoires en/of reclame die u voor uw eigen rekening hebt aangebracht, dient u zonder beschadigingen te (laten) verwijderen. Bij schade zijn de kosten voor eigen rekening. Wanneer bij het inleveren schade wordt geconstateerd die niet aan ons is gemeld, dan worden de kosten voor reparatie aan u of uw bedrijf doorbelast. Hierbij wordt rekening gehouden met gebruikersschade en overige schade. Als er voor rekening van Wensink Lease opties en/of accessoires zijn aangebracht dan zijn deze eigendom van Wensink Lease en dienen deze aanwezig te zijn bij inlevering. Indien niet aanwezig zal de waarde van de optie/accessoires aan u worden doorberekend.

Aanwezig zijn bij de eindinspectie?

Bent u benieuwd hoe deze eindinspectie van het innameprotocol in zijn werk gaat? Wij zijn graag helder en transparant, daarom is het mogelijk om bij deze eindinspectie aanwezig te zijn. Ook om mogelijke onduidelijkheden te voorkomen over de staat van leaseauto is het raadzaam om hierbij aanwezig te zijn.

Wat zijn de inname acceptabele gebruik schades?

De in te leveren privé leaseauto heeft in een paar jaar een aantal kilometers gemaakt. In deze periode is er waarschijnlijk hier en daar ‘gebruiksschade’ ontstaan. Voor acceptabele gebruiksschade worden geen kosten aan u doorberekent. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval. Een onafhankelijk inspectiebureau neemt de auto definitief in en eventuele schades worden bij de eind afhandeling met u verrekend. 

Schadevrij verklaring voor verzekering nieuwe auto

Gaat u niet meer private leasen en kiest u voor een auto te kopen, dan is het goed bij uw verzekeraar een schadevrij verklaring aan te leveren. U kunt deze opvragen bij Wensink Lease na afloop van uw private lease contract. 

Welke zaken levert u in bij einde looptijd van uw lease-auto?

  • Kentekenkaart
  • Groene kaart
  • Brandstofpas / laadsleutelhanger voor (PH)EV voertuigen
  • Bij het voertuig behorende servicepassen
  • Alle sleutels en codekaart
  • Kastje voor de afstandsbediening van de centrale vergrendeling en/of diefstalbeveiliging
  • Code(s) startblokkering, radio etc.
  • Onderhoudsboekje en rapport APK-keuring
  • Instructieboekje van de auto, alarminstallatie, radio en navigatie

Aanvullende informatie

Meer weten? Bekijk hieronder onze antwoorden op alle veelgestelde vragen in de FAQ.