mercedes-benz-eqs-suv-hero-mobiel

Mercedes-EQ breidt haar modelgamma uit met de EQS SUV

Mercedes-EQ introduceert de luxueuze EQS SUV: comfort voor 7 personen

Met de komst van diverse luxe elektrische limousines zoals de EQS en EQE werd het voor Mercedes-EQ tijd om óók een luxueuze SUV te introduceren die alle comfort biedt zoals de reguliere EQS Limousine dit aanbiedt. Met die reden heeft Mercedes-Benz het doek getrokken van de EQS SUV die plek biedt tot 7 personen. Ondanks de luxe positionering van dit model is die ook in te zetten als 'werkpaard', met het trekgewicht tot 1.800kg, bagageruimte tot 2.100 liter en zijn optionele 7 zitplaatsen is dit een ideale reisauto om mee onderweg te gaan.

Vermogensuitvoeringen
In de eerste plaats tijdens de introductie van de EQS SUV zijn er een 2-tal vermogensuitvoeringen beschikbaar, namelijk de 450+ en de 580 4Matic. Waar de 450+ goed is voor vermogen van 265 kW/360 pk heeft de 580 4Matic een vermogen van 400 kW/544 pk. Op dit moment worden er vooralsnog geen cijfers van de actieradius benoemd door Mercedes-Benz, wel is duidelijk dat de meest efficiënte variant een rijbereik heeft tot wel 660 km (WLTP). Zoals u gewend bent van Mercedes heeft de luxe EQS SUV die zich positioneert als vlaggenschip ook de mogelijkheid om de accu snel op te laden, met het laadvermogen van 200 kW is de accu in staat om van 10 naar 80% op te laden in slechts 31 minuten tijd.

Interesse in de nieuwe EQS SUV?

MBUX Hyperscreen

Het MBUX Hyperscreen is herkenbaar doordat er een 3-tal schermen onder een gemeenschappelijke glasplaat liggen waardoor er optisch gezien één groot scherm ontstaat welke individueel te bedienen zijn voor zowel de bestuurder als de passagier. Hiermee is de passagier in staat om eigen dynamische content te bekijken terwijl de SUV rijdt. Tot slot is er is er aan het MBUX Hyperscreen een Dolby Atmos-geluidssysteem gekoppeld voor dé ultieme 360 graden audio-ervaring.

mercedes-benz-eqs-suv-slider-6

Bekijk de video om kennis te maken met de nieuwe EQS SUV

mercedes-benz-eqs-suv-video-mobiel

Video afspelen