smart-onderhoud-apk-hero-mobiel

APK bij Wensink smart

Om de verkeersveiligheid te bevorderen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar oud. Tijdens de APK controleren wij jouw smart van top tot teen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Wanneer je smart toe is aan APK kost deze € 29,-.

Een APK bij Wensink smart

Wanneer onze medewerkers een APK uitvoeren, letten ze op verschillende aspecten van jouw smart. Deze aspecten zijn onder te verdelen in de onderstaande 3 thema's

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Allereerst letten we op de verkeersveiligheid van jouw smart. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu: we kijken onder andere naar de CO2-uitstoot van jouw smart. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft jouw smart al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kan je weer met een gerust hart de weg op. Zorgeloos onderweg!

Bij Wensink laat je deze keuring uitvoeren inclusief afmeldkosten, roetmeting, viergastest en BTW. Je bent altijd van harte welkom!

APK en ander onderhoud

Wist je dat een APK gratis is bij onze serviceabonnementen? Naast de APK zijn er namelijk nog tal andere, soms onverwachte, redenen voor onderhoud. Om het je gemakkelijk te maken biedt Wensink je verschillende serviceabonnementen aan. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd voor allerlei reparaties en onderhoud, apk natuurlijk inbegrepen. 

Waarom en wanneer een Algemene Periodieke Keuring (APK)

Je bent wettelijk verplicht eens in de 3 à 4 jaar een APK te laten uitvoeren voor je smart. Binnen heel Europa is een APK verplicht. Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personenauto's dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is je APK verstreken en heb je jouw personenauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeer je een flinke bekeuring.