smart-#1-hero

Smart onthult de nieuwe elektrische #1

Smart onthult de nieuwe elektrische #1

Vanaf maart 2023 is hij in Nederland, de ideale SUV voor in de stad gericht op de toekomst. Deze SUV is ontstaan door een samenwerking tussen Geely en Mercedes-Benz. Met  4.27 meter in lengte en 1800 kg aan gewicht, maar nog steeds met alle normen van smart. Het rijbereik van de #1 is goed voor maar liefst 440 km (WLTP) waardoor u met de 66 kWh accu ruim voldoende actieradius heeft om de reguliere ritten zonder zorgen te rijden. 
Daarnaast, waar smart ook bekend om staat is dat de indeling van de auto altijd zo is gemaakt dat u perfect rijcomfort heeft. De wielen van de smart's zijn gesitueerd op de hoeken van de auto, zo ontstaat er ook een hoop binnenruimte en beschikt de bagageruimte over een variabele ruimte tussen 273 en 411 liter. Wat u kunt verwachten zijn drie verschillende lijnen die de Smart #1 lanceert namelijk; Premium, Pro+ en Launch edition, die u bij ons in de showroom kan terug vinden.

Prijzen en levering
Op dit moment tijdens de introductie van de smart #1 zijn er nog geen prijzen bekend gemaakt, deze worden in aanloop van de showroomintroductie in het eerste kwartaal van 2023 verwacht.

Interesse in de nieuwe smart #1?

Elektrische auto

Smart heeft een aantal jaar geleden besloten alleen nog maar elektrische auto's te maken. Daarom is hij dan hier de smart #1, volledig elektrisch. Dit alles door een vernieuwende samenwerking met Geely en Mercedes-Benz.

Rijvermogen
Wanneer u lange ritten gaat afleggen is met het piekvermogen van 200 kW de smart #1 in staat om met gelijkstroom (DC) bij snel laadstations de accu van 10 naar 80% op te laden in minder dan 30 minuten. 

Motorvermogen
Voor een gezinsauto is het motorvermogen erg hoog, namelijk: 272 pk/342 Nm. Hij zou hiermee in minder dan 7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en dat met een gewicht van 1.8 ton.

Ruimte
Smart geeft aan dat de #1 meer beenruimte heeft achterin dan de Mercedes-Benz E-klasse. Dit komt omdat de elektromotor batterijen optimaal achterin zijn weggewerkt. Daarnaast fijn om te weten: Heeft de #1 een tweede bergruimte onder de motorkap naast de standaard bagageruimte.

Vormgeving
Even groot als een Peugeot 2008 of een Volkswagen Taigo. Het is klaar met de tweezitter. Smart richt zich vanaf nu op het veroveren van de markt met een nieuw elektrisch model met een zeer modern uiterlijk, op vierwielen. Door de van af te gaan van schetsen van komende SUV'S in China van nieuwe merken, biedt de smart nu de zelfde stijl als deze. Dit zorgt voor een frisse nieuwe maar zeer minimalistische uitstraling.

Kosten
Kosten worden naar schatting vanaf 23 maart bekend gemaakt.

Bekijk de video om kennis te maken met de nieuwe smart #1

smart-#1-video-mobiel

Video afspelen