kia-ev3-hero-mobiel

Kia onthuld de volledig elektrische EV3

De compacte en betaalbare elektrische compacte SUV

De nieuwe Kia EV3 

Kia onthult de toekomst van elektrische SUV's

De EV3 is geïnspireerd door Kia’s bekroonde EV9 en brengt dezelfde klantgerichte waarden en geavanceerde technologieën naar een compacter formaat. Dit nieuwe model biedt een unieke en meeslepende rijervaring die de verwachtingen van klanten overtreft. Met een indrukwekkende actieradius van maximaal 600 km en snellaadcapaciteit is de EV3 perfect voor zowel stadsritten als lange afstanden.

Het is niet alleen het uiterlijk dat indruk maakt. De EV3 wordt aangedreven door een ultramoderne elektrische aandrijflijn, met een verwacht bereik van maximaal 600 km en een indrukwekkende laadsnelheid die van 10 tot 80 procent slechts 31 minuten duurt. Deze technologische hoogstandjes maken elektrisch rijden niet alleen haalbaar, maar ook praktisch voor een breed publiek.

Innovatie en Connectiviteit

De Kia EV3 brengt de toekomst van autorijden tot leven met innovatieve technologieën en uitstekende connectiviteitsfuncties. De generatieve AI-spraakassistent staat centraal, begrijpt natuurlijke taal en helpt bij reisplanning, entertainment en voertuigfuncties.

Voor entertainment aan boord biedt de EV3 een geïntegreerd streamingplatform voor films, series en muziek, evenals boeiende spelopties voor momenten van stilstand. Bovendien zorgt het hoogwaardige geluidssysteem van Harman Kardon voor een meeslepende audiobeleving tijdens de rit.

Deze geavanceerde technologieën maken van de EV3 meer dan zomaar een auto; het is een slimme metgezel die het autorijden naar een hoger niveau tilt.

kia-ev3-slider-4
Elektrische aandrijflijn: efficiënt en snel

De Kia EV3 is uitgerust met een geavanceerde elektrische aandrijflijn die zowel efficiëntie als snelheid biedt. Met keuze uit een standaardmodel met een 58,3 kWh batterij en een Long Range-variant met een 81,4 kWh batterij, biedt de EV3 flexibiliteit om aan verschillende behoeften te voldoen.

Beide modellen worden aangedreven door een krachtige elektromotor met een vermogen van 150 kW en een koppel van 283 Nm, wat resulteert in een acceleratietijd van 0-100 km/u in slechts 7,5 seconden. Met een maximale snelheid van 170 km/u combineert de EV3 efficiëntie met opmerkelijke prestaties, waardoor hij geschikt is voor zowel dagelijkse ritten als lange afstanden.

Door zijn geavanceerde elektrische aandrijflijn biedt de Kia EV3 een vlotte en stille rijervaring, terwijl hij tegelijkertijd milieuvriendelijk is en een lagere total cost of ownership biedt dan traditionele brandstofvoertuigen. Met de EV3 kunt u genieten van een krachtige en responsieve rit, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een schonere en duurzamere toekomst.

Naar verwachting vanaf de tweede helft dit jaar in Nederland

De Kia EV3 wordt medio juli gelanceerd in Korea en de Europese introductie volgt in de tweede helft van 2024. De Nederlandse vanafprijzen, uitrustingsdetails en technische gegevens worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Interesse in de Kia EV3?