kia-onderhoud-kleine-beurt-hero-mobiel

APK bij Wensink Kia

Om de verkeersveiligheid te bevorderen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar oud. Tijdens de APK controleren wij jouw Kia van top tot teen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Wanneer je Kia toe is aan APK kost deze € 39,95.

Een APK bij Wensink Kia

Wanneer onze medewerkers een APK uitvoeren, letten ze op verschillende aspecten van jouw Kia. Deze aspecten zijn onder te verdelen in de onderstaande 3 thema's

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Allereerst letten we op de verkeersveiligheid van jouw Kia. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu: we kijken onder andere naar de CO2-uitstoot van jouw Kia. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft jouw Kia al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kan je weer met een gerust hart de weg op. Zorgeloos onderweg!

Bij Wensink laat je deze keuring uitvoeren inclusief afmeldkosten, roetmeting, viergastest en BTW. Je bent altijd van harte welkom!

APK-keuring en ander onderhoud

Wist je dat een APK gratis is bij onze serviceabonnementen? Naast de APK zijn er namelijk nog tal andere, soms onverwachte, redenen voor onderhoud. Om het je gemakkelijk te maken biedt Wensink je verschillende serviceabonnementen aan. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd voor allerlei reparaties en onderhoud, apk natuurlijk inbegrepen. 

Waarom en wanneer een Algemene Periodieke Keuring (APK)

Je bent wettelijk verplicht eens in de 3 à 4 jaar een APK te laten uitvoeren voor je Kia. Binnen heel Europa is een APK verplicht. Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personenauto's dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is je APK verstreken en heb je jouw personenauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeer je een flinke bekeuring.

Direct een afspraak maken bij de Wensink werkplaats? Dat kan!

werkplaatsplanner-blok-kia-mobiel

Onderhoud
aan uw auto
zo geregeld!

maak een
werkplaatsafspraak

Maak eenvoudig en snel een afspraak in onze werkplaatsplanner. Weer veilig en vertrouwd de weg op. Dat is wel zo aangenaam!

Binnen twee minuten geregeld!

Geen gedoe, ook niet achteraf

Persoonlijke aandacht voor ieder voertuig

Niet goed, binnen 14 dagen uw geld terug

Veel gestelde vragen

Wanneer heeft mijn auto een nieuwe Algemene Periodieke Keuring (APK) nodig?

Als u een nieuw voertuig heeft die op benzine rijdt, moet u na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een dieselvoertuig is dit 3 jaar. Daarna moeten diesels ieder jaar worden gekeurd. Ook informeren wij u 7 weken voor de vervaldatum van de APK, indien u bekend bent bij ons. 6 weken voor het aflopen van de APK stuurt het RDW ook nog een brief. De APK plant u bij Wensink al vanaf € 39,95.
 

Kan ik mijn Algemene Periodieke Keuring (APK) combineren met een onderhoudsbeurt?

Ja, dat kan. U kunt een afspraak inplannen in de werkplaatsplanner.

Wat kost een Algemene Periodieke Keuring (APK) bij Kia?

Wanneer uw Kia toe is aan APK kost deze € 39,95.