de-nieuwe-ford-transit-connect-hero-mobiel

Ford onthult de nieuwe Transit Connect, ook als PHEV

Ford onthuld de nieuwe Transit Connect

Ford Pro zet een krachtige stap in de toekomst van geëlektrificeerde bedrijfswagens met de onthulling van de nieuwe compacte Transit Connect. Deze innovatieve toevoeging aan het Europese aanbod combineert een groter laadvolume en verbeterd gebruiksgemak met geavanceerde technologieën en een revolutionaire PHEV-aandrijflijn.

Ford Pro heeft de Transit Connect ontworpen met breed gebruik in gedachten, beschikbaar in korte en lange wielbasis. De besteluitvoering biedt indrukwekkende laadcapaciteiten, variërend van 3,1 m3 tot 3,7 m3, afhankelijk van de gekozen wielbasis. 

Allereerste PHEV-aandrijflijn

Een hoogtepunt van deze lancering is de primeur van de Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)-aandrijflijn. Met een 1,5-liter EcoBoost benzinemotor, een krachtige batterij, en een elektromotor biedt deze aandrijflijn een systeemvermogen van 150 pk en 350 Nm koppel. De Transit Connect PHEV belooft een indrukwekkende elektrische actieradius tot 110 km, perfect voor duurzaam en efficiënt zakelijk gebruik.

de-nieuwe-ford-transit-connect-leadimage

Meer laadruimte, meer mogelijkheden

Met een indrukwekkend laadvolume tot 3,7 m3 en een nieuw zitplaatsconcept voor Kombi-modellen, biedt de Transit Connect ongeëvenaarde veelzijdigheid. Klanten kunnen rekenen op een digitale cockpit met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden en het meest complete aanbod van geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen tot nu toe.

Digitale cockpit voor productiviteit
De nieuwe Transit Connect brengt een digitale revolutie met zich mee. Alle modellen worden standaard geleverd met een 10-inch digitaal instrumentenpaneel en een touchscreen van dezelfde grootte in het midden van het dashboard. De bestuurders genieten van Connected Navigation, draadloos Apple CarPlay en Android Auto voor naadloze connectiviteit. Bestuurders profiteren ook van handige USB-C-aansluitingen in de cabine met een vermogen tot 45 watt, waardoor het opladen van grote apparaten zoals laptops eenvoudig wordt.

Levering in de zomer van 2024
De productie van de Transit Connect begint in het tweede kwartaal van 2024, met gefaseerde levering aan klanten vanaf de zomer. Dieselmodellen zullen als eerste beschikbaar zijn, gevolgd door de toevoeging van de Transit Connect PHEV voor het einde van het jaar.