ford-kuga-2024-hero-mobiel

De nieuwe Ford Kuga: hier is de nieuwe generatie

Ford zet een nieuwe stap naar een emissievrije toekomst met de Ford Kuga 2024. Deze nieuwste toevoeging aan het assortiment wordt aangedreven door een geavanceerde plug-in hybride-aandrijflijn, waarmee het model de weg vrijmaakt voor volledige elektrificatie. Met comfort, lagere emissies en innovatieve technologieën belooft de Kuga 2024 een ongeëvenaarde rijervaring.

Nieuwe toevoeging aan de line-up: de Kuga Active X

De Ford Kuga Active X voegt een  nieuw hoofdstuk toe aan de indrukwekkende Kuga-line-up. Met zijn robuuste styling en technische upgrades brengt de Kuga Active X een krachtig statement naar voren, waarbij elk designelement doordrenkt is met een gevoel van avontuur. De voorzijde wordt gedomineerd door een opvallende grille met brede verticale spijlen, glanzend zwarte afwerking en een opvallende onderste grille, wat het avontuurlijke karakter benadrukt.

Technisch gezien heeft Ford niet alleen het design aangepakt, maar ook functionele aanpassingen doorgevoerd aan de Kuga Active X. Met een 10 mm verhoogde wielophanging aan de voorzijde en 5 mm aan de achterzijde biedt deze SUV extra bodemvrijheid, waardoor hij klaar is om buiten de gebaande paden te gaan. De toevoeging van de Trail Drive-modus verandert de werking van de tractiecontrole en de gasrespons, waardoor de Kuga Active X voldoende grip behoudt, zelfs op zachte oppervlakken zoals zand of modder.

ford-kuga-2024-active-x

Verbeterde Plug-In Hybride (PHEV) prestaties

De nieuwe Ford Kuga speelt een cruciale rol in de overgang naar een volledig elektrisch portfolio. Met een sterk verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn stelt de Kuga bestuurders in staat te profiteren van het comfort en de lagere emissies die gepaard gaan met elektrisch rijden. Deze evolutie naar elektrificatie biedt een voorproefje van de toekomst en geeft u een duurzaam alternatief zonder concessies te doen aan prestaties.

De Kuga Plug-In Hybrid, de best verkochte PHEV van Europa, krijgt een upgrade met een grotere elektromotor en verbeterde automatische transmissie. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 7,3 seconden en het toegenomen trekgewicht van 30% naar 2.100 kg heeft de Kuga PHEV het hoogste trekgewicht in zijn klasse. De aandrijflijn combineert efficiëntie en verfijning, met een indrukwekkend systeemvermogen van 178 kW (243 pk) en een volledig elektrisch bereik tot 69 kilometer.

SYNC 4-infotainmentsysteem

De nieuwe Kuga tilt technologie naar nieuwe hoogten met het SYNC 4-infotainmentsysteem en een groot digitaal instrumentenpaneel van 12,3-inch. Het geavanceerde machine learning-algoritme leert van de bestuurder, waardoor zoekresultaten steeds nauwkeuriger worden. Draadloze ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, samen met een 5G-modem, zorgt voor supersnelle connectiviteit en naadloze streaming.

Nieuwe kleuren en velgen

U kunt uw nieuwe Kuga personaliseren met nieuwe kleuropties, waaronder het levendige Desert Island Blue en het avontuurlijke Bursting Green. Andere kleuren zijn Agate Black, Solar Silver, Frozen White en Lucid Red. Daarnaast heeft u ook keuze uit geheel nieuwe lichtmetalen velgen met een nieuw wieldesign.