wensink-mobiliteitspartner-wibra-hero-mobiel

Shoppen geen optie voor prijsvechter Wibra

Shoppen geen optie voor prijsvechter Wibra

“Een glimlach kost niets,” meent Jan Farenhorst, logistiek manager bij het hoofdkantoor van Wibra in Epe. “Werkplezier in onze filialen, magazijnen en kantoren staat echt voorop. Dat leidt namelijk altijd tot betrokken medewerkers en dus tot een hogere kwaliteit. Dezelfde ervaring hebben we met Wensink. Sinds jaar en dag bouwen we samen aan ons wagenpark. Met vertrouwen én een lach.”

Afgelopen week werd in Zwolle de samenwerking nog maar eens onderstreept met de ingebruikname van twee fonkelnieuwe Actros bakwagens die een combinatie vormen met een aanhanger. De opbouw van de bakwagen en aanhanger is uitgevoerd door carrosseriebouwer Van Berkum uit Lochem. Het resultaat mag er zijn en is een knap staaltje vakwerk volgens de trotse logistiek manager. De Mercedes-Benz combi’s van het type 1840 L met brede StreamSpace cabine gaan vooral de verder gelegen winkels bevoorraden. Farenhorst: “In Nederland hebben we op dit moment zo’n 210 filialen en in België rond de veertig. Sommige liggen dicht tegen de Franse grens aan. Onze jongens zijn niet de hele week van huis, maar slapen gemiddeld twee á drie nachten in de Actros. Samen met Wensink hebben we de wensen van de chauffeurs vertaald in een goed uitgerust voertuig waarin onder meer een koelkast en standairco aan de rijke uitrusting van de Actros zijn toegevoegd. De chauffeurs zijn vol lof over het comfort van deze truck.”

Betrouwbare vloot

Mercedes-Benz, Wensink en Wibra blijkt al jaren een winnende combinatie. Wibra dat in 2021 het 65-jarige jubileum viert, is vanaf de oprichting het merk met de zilveren ster trouw. En ook Wensink is vaste mobiliteitspartner. Inmiddels telt de vloot elf Mercedes-Benz trucks, een bescheiden aantal voor het bevoorraden van 250 winkels. “Onze grootste uitdaging is om met een zo klein mogelijk aantal combi’s en trekker-opleggercombinaties alle winkels op tijd van de producten te voorzien. Dat logistieke proces heeft inmiddels meer weg van een spoorboekje waarin we rekening houden met venstertijden en pollers die op gezette tijden toegang geven tot het centrum. Er is in zo’n strakke planning geen ruimte voor ongeplande stilstand. Dat is dan ook precies de reden waarom we altijd voor de betrouwbaarheid en de veiligheidssystemen van Mercedes-Benz kiezen. En als er eens iets is, rekenen we op de snelle assistentie van Wensink.”

wensink-mobiliteitspartner-wibra-media-1

Waardevolle samenwerking

Familiebedrijf Wibra is bekend van de winkelformule met realistische lage prijzen. Als een van de eerste winkels introduceerde men dat klanten zelf artikelen mochten pakken uit de verkoopbakken. Anno 2021 staat Wibra nog altijd symbool voor aanbiedingen waar klanten graag speciaal voor naar de winkel komen. Denk bijvoorbeeld aan de Dasty schoonmaakartikelen die enorm populair zijn. Toch denkt de prijsvechter er niet aan om zélf te gaan shoppen als het om het wagenpark gaat. Farenhorst: “Wat dat betreft zijn we erg loyaal. Shoppen kan altijd, maar als iets gewoon goed is, moet je niet gaan lopen voor een paar centen. De eerlijkheid, service en weten wat je aan elkaar hebt, is ons veel meer waard.” Directeur Sales Mercedes-Benz Trucks Wensink Automotive, Joost Laponder onderschrijft dat: “Je merkt dat we altijd in een hele oplossingsgerichte toonzetting met elkaar spreken. Voorwaarde is natuurlijk dat we kwaliteit blijven leveren. En dat doen we. Dan gaat zo’n samenwerking eigenlijk vanzelf.”

Aandacht voor iedereen

De twee nieuwe Actros combi’s zijn voorzien van het nieuwe Wibra logo. Ook nieuw aan het uiterlijk van beide trucks zijn de MirrorCams die de traditionele buitenspiegels vervangen met een geavanceerd camerasysteem. Om ervoor te zorgen dat de chauffeurs de jaarlijkse 120.000 gereden kilometers perfect zicht hebben, nam Wensink uitgebreid de tijd met een afleverinstructie. “De manier waarop Wensink met onze chauffeurs omgaat, is typerend,” aldus Farenhorst. “Uiteindelijk halen goed geïnstrueerde chauffeurs het maximale uit het voertuig. Goed voor de veiligheid, het brandstofverbruik en het terugdringen van uitstoot. Maar ook als de jongens in de werkplaats komen voor onderhoud, worden ze netjes ontvangen met een kopje koffie. Dat vind ik belangrijk. Want die glimlach kost dan wel niets, maar betekent des te meer.”