nieuwe-esprinter-400-km-actieradius-hero-mobiel

De nieuwe Mercedes-Benz eSprinter met een actieradius tot wel 400 km

Ga verder met de nieuwe eSprinter: de verbeterde elektrische bedrijfswagen van Mercedes-Benz

De vernieuwde Mercedes-Benz eSprinter: Krachtig, duurzaam en efficiënt

Mercedes-Benz introduceert een volledig nieuwe en verbeterde versie van de elektrische Sprinter, de Mercedes-Benz eSprinter. Met een flink verbeterde actieradius van maar liefst 400 kilometer en een accupakket van 113 kWh, is deze eSprinter een serieuze gamechanger in de markt voor elektrische bedrijfswagens.

Tot op heden hebben elektrische bedrijfswagens vaak te maken gehad met een beperkte actieradius. Zelfs de meest recente elektrische Renault Master E-Tech Electric heeft een actieradius van slechts 200 kilometer. De vorige versie van de eSprinter van Mercedes-Benz haalde ook maar 142 kilometer op een volle lading. Maar met de nieuwe en verbeterde eSprinter van Mercedes-Benz hoef je je geen zorgen meer te maken over het bereik.

De eSprinter wordt geleverd in verschillende varianten, met elektromotoren die 136 pk en 204 pk leveren en die hun krachten naar de achteras sturen. Bovendien is de eSprinter beschikbaar met accupakketten van 56 kWh, 81 kWh en 113 kWh, wat voldoende is om de eSprinter een actieradius te geven van tot wel 400 kilometer. Het accupakket bevindt zich in de bodem van de auto om ruimte te besparen.

De vernieuwde eSprinter profiteert ook van de meest recente MBUX-software, die het interieur van de auto nog gebruiksvriendelijker maakt. En als klap op de vuurpijl kan de eSprinter snel worden opgeladen met maximaal 115 kW.

Levering en prijzen
De eerste gesloten bestelwagen varianten van de vernieuwde elektrische Mercedes-Benz eSprinter zullen eind 2023 naar Europa komen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar één ding is zeker: de eSprinter is een enorme stap vooruit in de wereld van elektrische bedrijfswagens en biedt een duurzaam alternatief voor reguliere bedrijfswagens.

Interesse in de nieuwe eSprinter?