nieuwe-gle-suv-en-coupe-nieuwsbericht-hero-mobiel

Mercedes geeft GLE SUV en GLE Coupé facelift met uitgebreide elektrische mogelijkheden

De vernieuwde GLE beschikt over een geëlektrificeerd gamma en diverse interieur- en exterieur upgrades.

Mercedes-Benz heeft de GLE SUV en GLE Coupé vernieuwd met opvallende veranderingen in het exterieur en interieur. De vernieuwde GLE heeft een aangepaste voorbumper met chroomaccenten in de grille en luchtinlaten. De koplampen hebben nu twee horizontale lichtstrepen en vier bij de optionele Multibeam-koplampen. De achterlichten zijn voorzien van horizontale ledstrips. 

Interesse in de nieuwe GLE?

Daarnaast biedt de GLE SUV en GLE Coupé een verbeterde spraakassistent die reageert op meer spraakcommando's, standaard draadloos Apple CarPlay en Android Auto en een Burmester-geluidssysteem met Dolby Atmos-geluidservaring. Alle motoren hebben met de facelift meer vermogen gekregen, met name de GLE 400e 4Matic die 41 pk extra levert.

Mercedes-Benz heeft de GLE-Coupé een sportiever uiterlijk gegeven door het AMG Line-pakket nu standaard te maken. Dit model beschikt nu over een grille met meerdere Mercedes-logo's, AMG-aankleding in de voorbumper en een diffuser in de achterbumper. Daarnaast zijn er twee nieuwe lakkleuren en lichtmetalenvelgen in 19- en 20-inch toegevoegd aan de GLE en GLE Coupé. Het AMG Line pakket wordt nu geleverd met nieuwe 21-inch velgen, waardoor het sportieve karakter van de GLE Coupé extra wordt benadrukt.

Elektrificatie voor het volledige GLE-modellengamma
Mercedes heeft ook het volledige GLE-modellengamma geëlektrificeerd, inclusief mild hybride en plug-in hybride versies. De mild hybride beschikt over een boordsysteem van 48 volt om stroom terug te winnen bij het uitrollen en de verbrandingsmotor te ondersteunen. De plug-in hybride heeft een WLTP-actieradius van 109 kilometer en wordt geleverd met een standaard 11 kW-boordlader en een optionele 60 kW DC-snellader.

Prijzen van de nieuwe GLE SUV en GLE Coupé
Het is goed om te weten dat de nieuwe GLE SUV en GLE Coupé naar verwachting pas vanaf juli 2023 bij Wensink wordt verwacht. Op dit moment zijn de prijzen nog niet bekend, maar deze zullen in een later stadium worden gecommuniceerd voorafgaand aan de showroomintroductie.