mercedes-benz-glc-coupe-hero-mobiel

Mercedes-Benz introduceert nieuwe GLC Coupé

Mercedes-Benz introduceert nieuwe GLC Coupé, inclusief plug-in hybride-opties.

Meer bagageruimte en verbeterde aerodynamica voor vernieuwde GLC Coupé.

Mercedes-Benz heeft de nieuwe GLC-familie uitgebreid met een geüpgradede carrosserievariant: de nieuwe GLC Coupé. Dit model is speciaal ontworpen voor liefhebbers van een sterker aflopende daklijn en biedt meer elektrische kilometers dan zijn voorganger. De plug-in hybride smaken van de nieuwe GLC Coupé komen namelijk iets verder op enkel elektrokracht, tot wel 130 kilometer.

Bagageruimte
De nieuwe GLC Coupé is 4,76 meter lang, 3,1 centimeter langer dan zijn voorganger, en 0,5 centimeter hoger. De bagageruimte bedraagt 545 liter en overtreft daarmee de vorige generatie GLC Coupé met 45 liter. Met de achterbank plat kun je tot 1.490 liter meebrengen, 90 liter meer dan in het vorige model. Ga je voor een plug-in hybride, dan zul je met 390 tot 1.335 liter genoegen moeten nemen. Het dashboard van de GLC Coupé is geheel volgens verwachting gelijk aan het exemplaar dat je in de GLC vindt.

Geëlektrificeerde aandrijflijn
De nieuwe Mercedes-Benz GLC Coupé biedt verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder drie plug-in hybrides en diverse mild-hybride varianten. De plug-in hybrides combineren een krachtige benzinemotor met een elektromotor voor een efficiënte en milieuvriendelijke rijervaring. Dankzij deze Plug-in Hybride (PHEV) elektrische aandrijflijn is de nieuwe GLC Coupé in staat om 119 tot 131 kilometer volledig elektrisch te tijden. Waar de Plug-in Hybride het voordeel heeft van de elektrische rijervaring biedt de mild hybride aandrijflijn juist de krachtige en soepele rijervaring door de ondersteuning van een batterij wanneer u extra vermogen wenst.

Interesse in de nieuwe GLC Coupé?