facelift-mercedes-gla-en-glb-hero-mobiel

Mercedes-Benz facelift GLA en GLB

Mild-hybride aandrijflijnen en meer standaarduitrusting

Mercedes-Benz introduceert gefacelifte GLA en GLB

Mercedes-Benz heeft zijn GLA- en GLB-modellen gefacelift volgens het bekende recept. Beide modellen delen het platform met de eerder gefacelifte A-, B- en CLA-klasse. Na de facelifts van de andere modellen was het de beurt aan de GLA en GLB. Met deze update hebben de GLA en GLB een iets ruimere standaarduitrusting, een licht  gewijzigd in- en exterieur, nieuwe aankledingsopties en mild-hybride benzinemotoren.

Uiterlijke wijzigingen

De GLA en GLB hebben dezelfde behandeling ondergaan als de A, B en CLA bij hun facelifts. Marginaal andere bumpers, een nieuwe indeling van de voor- en achterlichten en grille, verse kleuren voor in- en exterieur en een nieuwe wieloptie behoren tot de uiterlijke wijzigingen. Een kleine verandering aan de GLA is dat de wielkastranden nu altijd meegespoten zijn, in plaats van in zwart plastic. De GLB behoudt wel zijn 'cross'-uitstraling.

Interieur

Aan de binnenkant van de GLA en GLB zijn er ook wijzigingen doorgevoerd, zo is er voortaan geen touchpad meer aanwezig om het infotainmentsysteem te bedienen. Deze is voor de bediening van het MBUX-besturingssysteem overbodig geworden. Verder krijgen de modellen bij de facelift een ander stuurwiel, zijn de eerder optionele comfortstoelen nu standaard en hebben de GLA en GLB een 360-gradencamera als parkeerhulp en draadloos Android Auto en Apple CarPlay.

Mild-hybride aandrijflijnen

De aandrijflijnen van de GLA en GLB zijn voortaan altijd mild-hybride, ook die van de 35 AMG-varianten. De 35 AMG-varianten krijgen daarnaast een 8-traps automaat, in plaats van een 7-traps. De 250 e Plug-in Hybrideaandrijflijn is ook krachtiger en efficiënter geworden. Door de extra geëlektrificeerde aandrijflijn van 80 kW (109 pk) is het mogelijk om autoritten tot 62 á 70 kilometer volledig elektrisch te rijden.