aflevering-boon-persbericht-hero-mobile

Aflevering voor Boon Food Group

‘We kozen voor uitstraling, betrouwbaarheid en total cost of ownership’

Wensink Truck Groep leverde op woensdag 5 april vijf gloednieuwe Actros 1840LS trekkers af bij Boon Food Group in Dordrecht. De trucks worden ingezet voor vervoer van goederen vanuit het eigen distributiecentrum naar supermarkten, voornamelijk in het westen en zuidwesten van het land.

‘De aanschaf van de trucks past bij de professionaliseringslagen die we doorvoeren, bij onze sterke groei en onze flinke groeiambitie’, zegt algemeen directeur Arij Boon. ‘Daarnaast vinden we het belangrijk dat ons wagenpark up-to-date is, zodat het voldoet aan de laatste veiligheids- en duurzaamheidseisen.’ Het bedrijf koos onder meer voor Mercedes-Benz vanwege de uitstraling en de betrouwbaarheid van het merk. ‘En natuurlijk is de total cost of ownership van belang’, zegt Boon.

 

Duurzame koeltrailer

In aansluiting op de duurzame ambities van het bedrijf, koos Boon voor een koeloplegger zonder dieselmotor. ‘De energie van deze vol elektrische koeloplegger wordt opgewekt door een speciaal gemonteerde energie as’, legt Jan Willem Gosseling van Fleetcraft uit. Fleetcraft is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van Boon Food Group. ‘Er is dus geen CO2-uitstoot en de combinatie is stiller, waardoor je geluidsoverlast voor omwonenden voorkomt tijdens het lossen.’

Veilig en zuinig 

De Actrossen zijn voor een optimale aerodynamica voorzien van zijskirts, zijfenders en een dakspoiler en zijn uitgerust met de laatste veiligheidsmaatregelen. Zo hebben de trucks een nieuw type koplampen met LED-dagrijverlichting, navigatie met verkeersbordenherkenning en de anticiperende Mercedes-Benz snelheidsregelaar PPC: Predictive Powertrain Control. Voor een nog beter zicht zijn de wagens uitgerust met het nieuwste type camerasysteem MirrorCam.

Aan comfort voor de chauffeurs is ook gedacht: zo hebben alle exemplaren een extra lage instap en een vaste slaapcabine.

sliders-aflevering-boon-persbericht-7
aflevering-boon-persbericht-nieuwsbericht

Over Boon Food Group

Wat ooit begon als een snoepwinkeltje in Kinderdijk groeide in ruim 130 jaar tijd uit tot Boon Food Group: een full service groothandel en detailhandelsdivisie. Boon Food Group is gevestigd in Dordrecht en omvat onder meer Boon’s Markt, MCD supermarkten, Boon’s Pitstop, BFG trade,

Buurtsuper, Vakantiesuper, NL Food en Zorgboodschap. Vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum in Dordrecht levert het bedrijf dagelijks levensmiddelen en verse producten aan eigen supermarkten en supermarkten van derden.

Altijd zorgeloos onderweg

Mogelijkheid om te financieren, verzekeren & leasen

Maatwerk is altijd mogelijk

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jeroen Bos via jeroen.bos@wensink.nl of 088-3839178.