2023-07-12 - Actros Angry Bee - hero mobile

Cornelis Veenstra pakt weer uit: Bekijk de ongekend spectaculaire Actros 'Angry Bee'

Zo vrolijk en goedgeluimd als Cornelis Veenstra komen we ze maar heel zelden tegen. Deze 51-jarige beroepschauffeur uit Meppel is hét voorbeeld van een man met plezier in zijn werk. Maar goed: wat wil je ook? Hij rijdt iedere werkdag over de mooiste trajecten van Europa (voornamelijk in Scandinavië) en dat mag hij doen in zo’n beetje de meest geslaagde Mercedes-Benz Actros van heel Nederland. We overdrijven hiermee niet: oordeel zelf maar. “Steeds als ik een nieuwe koop, ga ik voor weer een tandje beter. Nou, en dit is dus echt mijn truck-hoogtepunt tot nu toe”, vertelt Veenstra.

Na een dikke 10 jaar actief te zijn als vrachtwagenchauffeur voor een baas begint Cornelis Veenstra in 2006 zijn eigen business: Veenstra Transporten in Meppel. Voor de eerste nieuwe truck vraagt hij offertes op bij verschillende merken. Mercedes-Benz trekt aan het langste eind: de kersverse ondernemer kiest voor een Actros. Cornelis Veenstra vertelt: “Die MP2 was spierwit. Vooral omdat ik verwachtte in het begin veel gekoeld transport te gaan doen. En dan rijd je vaak met een witte trailer.” Vanaf dat moment begint het: de indrukwekkende ontwikkeling in de serie van trucks voor Veenstra. Om de paar jaar koopt hij namelijk een splinternieuwe Actros en ieder exemplaar is weer een beetje voller qua uitrusting en smaakvoller qua aankleding. Geen wonder dat we in 2021 al aandacht besteedden aan zijn vorige. “Het hele plaatje aan deze wagen… Het is één groot feest!”, riep Cornelis destijds over zijn matzwarte Actros.

De grootste en sterkste.

De zaken gaan goed en het begon toch weer te kriebelen bij Cornelis. En dus toog hij recent weer naar zijn huisdealer Wensink. Volgens traditie vinkte hij, in gesprek met Verkoopleider Roberto Benschop, meer zaken wél dan niet aan… “Dit keer heb ik wel echt uitgepakt hoor. Om te beginnen: deze heeft de sterkst leverbare motor. Het is het topmodel 1963 – de versie met 630 pk dus – met ook de grootste cabine: de Gigaspace. De vooras is luchtgeveerd en hetzelfde geldt voor de beide voorstoelen, die overigens met leder bekleed zijn. In het interieur vind je verder het meest luxe en zware audiosysteem en de truck is voorzien van standairco. Ik slaap hier heerlijk, ongeacht de buitentemperatuur. Net als de vorige is ook deze Actros verder uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen en voorzien van Mirrorcams. Die van mij zijn daarbij extra speciaal: in deze kleurencombinatie heeft niemand ze”, vertelt Veenstra trots over zijn nieuwe.

 

AMG-thema tot in detail doorgevoerd.

Het interieur mag dan voorzien zijn van eigenlijk alle af-fabriek leverbare luxe: vanbuiten zijn alle schuifjes zo mogelijk nóg meer opengezet. Cornelis Veenstra: “De basiskleur is geel. Ik wilde weleens wat anders en een lekker knallende, uitgesproken kleur. Daarbij koos ik dus voor zwarte accenten, geïnspireerd op de Mercedes-Benz AMG A45. Die combineert het geel ook met zwarte applicaties die direct in het oog vallen, zoals de voorskirt en dorpelverbreders. Bovenaan de zijkanten van de cabine heb ik 1963 staan, als verwijzing naar het aantal pk’s die deze machine voortbrengt, samen met een originele AMG-badge.”

De spiegelcamera’s zijn gespoten in geel met vleugje zwart: inderdaad een unieke combinatie in Nederland en misschien wel in de wereld. Op de zijkant zien we ook een opvallend ontwerp van een stoere bij met daarboven de tekst: Angry Bee. “Het beeldmerk komt van een collegeteam uit de VS en vult het grote, lege, gele vlak mooi op. Daarbij past een bij natuurlijk perfect bij het geheel”, vertelt Veenstra.

Ook luchtgeveerd voor vriendin.

Goede kans dat je de foto’s bij dit artikel al uitgebreid hebt bewonderd. De Actros van Cornelis Veenstra is een absolute nekkendraaier. Dat merkt deze chauffeur ook onderweg. “De hele dag door krijg ik duimpjes van collega-chauffeurs. Dat was bij de vorige ook al wel zo, maar het is nu nóg meer geworden. Daarbij zie je hele gezinnen het gevaarte van voor tot achteren bewonderen – met de kinderen achterstevoren op de achterbank. En als ik ‘m dan langs de snelweg tussen een rij andere trucks zie staan, dan springt hij er ook echt uit hoor. Ik geniet ervan.”

Wie ook blij is met de nieuwste aanwinst van Veenstra Transporten? Dat is de vriendin van Cornelis. Hij vertelt: “Ze gaat graag met me mee op pad. Als een vorstin zit ze op haar luchtgeveerde stoel, terwijl we samen – met een fijn muziekje op – de mooiste wegen van het hoge Noorden doorkruisen. En hebben we even de tijd tussen het lossen en laden? Dan pakken we gezellig een terrasje. Heerlijk toch?”

Grote grijns

Meestal is Cornelis Veenstra overigens alleen onderweg. Per week rijdt deze chauffeur gemiddeld ongeveer 3.000 kilometer. Voor zijn grootste opdrachtgever Westerman Logistics transporteert hij van allerlei soorten stukgoed, zoals schroothout, meubelen en veel fietsen. Dat doet hij voornamelijk naar Denemarken, Zweden en Noorwegen. Cornelis Veenstra: “De wegen daar: die zijn bijzonder mooi om overheen te rijden. Ik kom op prachtige plekken en mijn wandelschoenen heb ik altijd bij me. Blijft er even een paar uur over tussen twee ritten? Reken er dan maar op dat ik mijn Actros even parkeer en de natuur in trek voor een paar uur. Ik geniet dan van het prachtige uitzicht, schiet wat foto’s (zie onderaan dit artikel) en dan stiefel ik weer naar mijn unieke truck. Eigenlijk verschijnt er dan altijd een grote grijns op mijn gezicht als ik hem zo ergens geparkeerd zie staan. Ja, ik kan wel zeggen dat ik echt geniet van mijn werk ja!” En dat begrijpen we heel goed.

Cornelis’ Angry Bee live bewonderen?

Ook onder de indruk van de prachtige Mercedes-Benz Actros van Veenstra Transporten? En wil je hem eens ‘in the flesh’ zien? Dat kan! Op het Truckstar Festival staat hij op de stand van Daimler Truck Nederland op 29 en 30 juli op het TT Circuit in Assen. Kom kijken!

Bron: RoadStars Daimler Truck Nederland