mercedes-benz-vans-subsidie-evan-hero-mobiel

Subsidie op een
elektrische
bedrijfswagen

Subsidie op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen

100% elektrisch. 100% in charge. Als ondernemer op weg naar duurzame mobiliteit met een Mercedes-Benz? Met het eerste volledige elektrische bedrijfswagen gamma, is er nu voor iedere ondernemer een elektrische bedrijfswagen naar wens. Als ondernemer profiteert u nu van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen. De subsidie geldt op de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bedrijfswagen met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). De Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen, eSprinter Gesloten Bestelwagen en EQV komen in aanmerking voor de nieuwe subsidie.

De hoogte van de subsidie is 10% van de netto prijs van uw nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een maximum tot 5000 euro. In combinatie met deze steun kunt u ook nog fiscale regelingen aanspreken, zoals de milieu-investeringsaftrek. Zo onderneemt u duurzaam en profiteer u tegelijkertijd van fiscale voordelen.

Mercedes-Benz elektrische bedrijfswagens

Als ondernemer heeft u keuze uit verschillende soorten bedrijfswagen die in aanmerking komen voor de nieuwe subsidie, namelijk de Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen en eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Wensink, specialist in eVans

Bij Wensink zorgen we ervoor dat u aangenaam onderweg bent. Juist ook als het gaat om elektrische mobiliteit. Uiteraard kunt u hierbij rekenen op de beste service en advies. Onze specialisten denken met u mee naar de best mogelijke oplossingen. Niet alleen qua voertuigen, maar ook wat betreft laadoplossingen en laadpalen op maat. Uiteraard inclusief installatie bij u thuis of op de zaak. Dat is natuurlijk wel zo aangenaam.

Alle subsidies op een rij

De Nederlandse overheid moedigt elektrisch rijden aan. Niet alleen met belastingvoordelen en subsidies voor elektrische auto’s, ook elektrische bedrijfswagens (tot 3.500 kg toelaatbaar totaalgewicht) komen in aanmerking voor fiscale voordelen. Bijvoorbeeld de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA). Ontdek of deze subsidies voor uw onderneming van toepassing zijn.

Ook diverse gemeenten in Nederland moedigen elektrisch rijden aan. Denk aan een gemeentelijke bijdrage van een paar duizend euro bij aanschaf van een elektrische bestelauto. Of aan gratis laadpalen voor de openbare ruimte. Deze subsidies en regelingen kunnen een mooie toevoeging zijn op de hierboven genoemde kleinschaligheidsaftrek en milieu-investeringsaftrek. De subsidies verschillen per provincie en gemeente. Ontdek of er in uw gemeente subsidies of milieuvriendelijke regelingen bestaan.

Voorwaarden nieuwe aanschafsubsidie

  • Uw koop- of leaseovereenkomst is afgesloten na 1 januari 2022.
  • Als u de subsidie aanvraagt staat de elektrische bedrijfswagen nog niet op uw naam geregistreerd.
  • U ontvangt 10% subsidie op de nettoprijs, tot een maximum van 5000 euro.
  • Alleen voor elektrische bedrijfswagens met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). Onze EQV en eVito Tourer komen alleen voor subsidie in aanmerking nadat ze zijn gekeurd naar N1.
  • Uw nieuwe bedrijfswagen moet tenminste 3 jaar op uw naam blijven staan.

Kijk voor meer informatie over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) regeling op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland